Skyway Bridge - St. Petersburg

Skyway Bridge – St. Petersburg

Vandaag ga ik naar het Dali museum in St. Petersburg. Dit is een aardig eindje rijden, maar ik wilde dit altijd nog een keer gaan zien. Dit is het museum met de grootste collectie Dali schilderijen ter wereld en is ontstaan toen twee verzamelaars hun collectie samenbrachten. Tegen 10:00 vertrek ik van huis en ik rij lekker door. Onderweg haal ik nog een lekkere Ice Coffee bij Burger King. Deze zijn echt té lekker en zitten waarschijnlijk ook vol suiker, maar het voelt nog steeds gezond. Wel mooi op de route is de Sunshine Skyway Bridge van St. Petersburg, een hoge en lange brug over de uitgestrekte baai van Tampa. De brug werd door Travel Channel als #3 op de lijst gezet van ’s werelds Most Amazing Bridges.

Dali museum - St. Petersburg

Dali museum – St. Petersburg

Tegen 12:00 kom ik aan en dat is meteen ook de tijd waarop het museum op zondag open gaat. Eerst eet ik nog even in de auto mijn boterhammetjes op. Bij binnenkomst reken ik $17 af en loop ik meteen met een gids mee die vertelt over Dali. Echter gaat zij mij te snel door de werken heen en lees ik liever de uitgebreide teksten naast ieder schilderij. Het mooie van zijn werk vind ik dat je kan blijven kijken en steeds weer nieuwe vormen ziet. Hij is een meester in het verstoppen van vormen en figuren. Ik loop een paar uur door het museum heen voordat ik alles goed in me op heb genomen.

Nieuwe Dali museum - St. Petersburg

Nieuwe Dali museum – St. Petersburg

Bij de ingang zag ik een afteller staan voor het nieuwe Dali museum, wat op 11-01-2011 geopend zal worden. Omdat het huidige gebouw niet orkaan categorie 5 proof is en ze meer ruimte willen hebben, gaan ze verhuizen naar een nieuw te bouwen gebouw. Het ziet er op de artist impressions goed uit, dus ik ga met de auto naar de bouwlocatie. Deze is vlakbij en het ziet er inderdaad indrukwekkend uit.

De pier in St. Petersburg

De pier in St. Petersburg

Een van de andere attracties van St. Petersburg is de pier, met op de punt een omgekeerde piramide. Deze ligt slechts een klein stukje van het museum, dus ik ben er zo. De piramide is echter foeilelijk, maar als ze er blij mee zijn in St. Petersburg, dan gun ik ze dat hoor 😉 Zoals verwacht is er niet veel bijzonders te beleven, behalve wat eetgelegenheden en een aquarium. Maar gevangen dieren heb ik na Busch Gardens en SeaWorld al voldoende gezien.

Pelikaan

Pelikaan

Ik rij nog een beetje verder door de stad en heb het dan wel weer gezien. Onderweg naar huis stop ik bij Prime Outlets in Ellington. Deze is nog een uurtje open, dus daar maak ik dan nog even dankbaar gebruik van. Bij Calvin Klein vind ik nog een leuke korte broek voor de volgende zomer(vakantie). Na het scoren van weer wat vulmateriaal voor m’n koffer, neem ik een burger bij Checkers, een pure drive-through fastfood zaak.

Bijna thuisgekomen stop ik nog even bij 7Eleven om een Red Box DVD te huren. Dit keer is het The Joneses geworden. Leuke film!

Shoppen bij Miromar Outlets
Overnachten in Florida City