Vandaag ga ik weer lang in de auto zitten. Morgen wil ik namelijk de Everglades gaan doen en ik wil dit keer eens vroeg het park in, zodat het dan nog niet zo erg warm is en de natuur nog moet ontwaken. Aangezien het ruim 3 uur rijden is vanuit Cape Coral ben ik van plan om te overnachten vlak bij de ingang van Everglades National Park, in de plaats Florida City.

Lake Okeechobee

Lake Okeechobee

Ik neem vandaag de hele dag de tijd om Florida City te bereiken. Mijn route gaat dan ook niet over de snelste weg (Alligator Alley), maar dwars door het binnenland heen. zo zie je weer eens wat anders onderweg, want de 135KM lange Alligator Alley heb ik inmiddels alweer een keer of 7 heen&weer gereden de afgelopen vakanties. Deze alternatieve route brengt mij langs uitgestrekte fruitkwekerijen en kleine plaatsjes. In het midden van de route rij ik langs Lake Okeechobee, een meer groter dan de provincie Utrecht en belangrijk voor de watervoorziening van de Everglades. Daar maak ik wat foto’s vanaf de 20 meter hoge dijk die rond het meer ligt. Je ziet het meer zelf echter niet vanaf de dijk, alleen het kanaal naast de dijk kan je zien.

Vervolgens rij ik verder richting Wilton Manors (nabij Fort Lauderdale) voor een bezoekje aan de gay shops die hier naast elkaar gevestigd zijn. Bij een van de shops koop ik een paar shirtjes voor een appel en een ei en een paar cd’s bij de thrift store (2e hands winkel). Een stukje verder breng ik nog een bezoekje aan Abercrombie en ook daar vind ik weer vulmateriaal voor m’n koffer.

Cruiseschip

Cruiseschip

Als ik richting Ocean Drive rij, zie ik ineens een inmens groot cruiseschip wegvaren uit de haven. Ik maak een paar foto’s en rij weer verder. Het kost echter wel veel tijd om een afstand af te leggen in de stad. Het was een leuk idee om langs het strand af te zakken naar Florida City, maar tegen de tijd dat ik het einde van Ocean Drive in Miami South Beach heb bereikt, is het donker. Omdat ik nog een hotel moet regelen, stop ik even en pak ik de laptop erbij. Via Priceline boek ik een simpel hotel voor $39 in Florida City. het lukt allemaal nog net voordat de batterij van de laptop geheel leeg is.

Hotel in Florida City

Hotel in Florida City

Voordat ik het hotel bereik, ga ik eerst nog even wat eten bij Applebee’s. Dit keer eens niet in de auto, maar ga ik lekker binnen zitten. Het eten, Ravioli Florentine, duurt lang voor Amerikaanse begrippen, maar het smaakt prima. Het dessert sla ik over en ik ga door naar het hotel. De kamer is prima voor een nachtje!

Dali museum in St. Petersburg
Everglades