Eitje bakken

Eitje bakken

Vandaag op tijd opgestaan, weer een eitje gebakken met verse koffie erbij. Beter kan een dag niet beginnen!

Vandaag staat Busch Gardens in Tampa op het programma. Ik schreef gisteren nog dat het SeaWorld zou worden, maar daar ga ik morgen pas heen. Tampa is een uurtje dichterbij dus dat leek mij beter kwa planning. Ik maak nog een paar boterhammetjes voor onderweg klaar en als ik mijn tas gepakt heb, vertrek ik. Eerst even langs de Wal*Mart om de Iron Man DVD terug te brengen en daarna immer grade aus noordwaarts.

Een uurtje of twee later kom ik aan in Tampa. Ik zie echter nergens borden staan naar Busch Gardens, dus programmeer ik het maar even in op het navigatiesysteem. Eenmaal aangekomen waag ik het toch maar niet om m’n auto bij een fastfood restaurant aan de rand van het park te parkeren, maar betaal ik braaf $12 om een paar uur van een paar vierkante meter asfalt gebruik te mogen maken. Maar dan wel met de luxe om met een treintje naar de ingang gebracht te worden.

Bij de ingang stop ik eerst bij de ticket machines. Ik had eigenlijk al via internet een 2 dagen/2 parken (Busch Gardens en SeaWorld zijn van 1 bedrijf) kaartje willen kopen, maar de inkt van de printer was op. Uiteraard zijn de tarieven bij het park zelf hoger, omdat ik alleen óf twee losse kaartjes óf een 14 dagen/2 parken kaartjte kan kopen. Gezien laatstgenoemde goedkoper is, neem ik die maar. Kan ik altijd nog een keer terug mocht ik daar zin in hebben.

Busch Gardens waarschuwing

Busch Gardens waarschuwing

 

Busch Gardens - Cheetah Chase

Busch Gardens – Cheetah Chase

Busch Gardens is een soort van combinatie van dierentuin en pretpark met voornamelijk rollercoasters (achtbanen). Ik hoor mensen er niet zo vaak over, dus ik ga met getemperde verwachtingen het park binnen. Om even in te komen, kies ik voor de Cheetah Chase. Deze rollercoaster is zo-eentje die je ook weleens op grote kermissen ziet. Het is lekker rustig, ik hoef maar een minuut of 10 te wachten. Eenmaal weer beneden, loop ik richting Stanleyville en blijf ik even kijken naar twee waterbanen om te zien hoe nat je er van wordt. Lijkt mee te vallen en dan nog is het ruim 32 graden en zonnig, dus je bent zo weer droog. Maar ik heb toch geen zin om nat te worden.

Busch Gardens - SheiKra

Busch Gardens – SheiKra

Ik loop een stukje verder en zie daar een wel heel erg spannende achtbaan; de SheiKra. De adrenaline is al voelbaar door het feit dat ik weet dat ik daar straks ook in moet van mezelf. Deze achtbaan brengt je op een hoogte van 60 meter – waarop een vrije val volgt… met een stukje verder nog een vrije val van 30 meter. Ik probeer excusessen te verzinnen waarom ik niet zou moeten gaan, maar het stemmetje waar-voor-je-geld overwint. Je gaat natuurlijk niet naar een rollercoasterpark om vervolgens niet in de hoogste/snelste coaster gezeten te hebben. Voor ik het weet zit ik in het karretje… en worden we naar boven getakeld. Ik vraag mij op dat moment af waarom ik in hemelsnaam ingestapt ben en durf nauwelijks van het uitzicht over de skyline van Tampa Bay te genieten. Wat een hoogte. Adrenaline spuit door m’n lichaam voordat we naar beneden vallen. Wat een gevoel, wat een snelheid, super!

Busch Gardens - Gwazi

Busch Gardens – Gwazi

De volgende coaster is de Gwazi, een houten coaster die niet over de kop gaat. Er is hier totaal geen wachtrij, super en dat op zondag! Het is zo rustig dat van de twee Gwazi coasters er maar eentje rijdt. De lange rit is super en helemaal heen-en-weer geschud komen we weer aan. Ik ga meteen nog een keer omdat het zo rustig is.

Busch Gardens - Montu

Busch Gardens – Montu

Een stukje verder ga ik naar de volgende coaster; de Montu. Bij deze hang je onder de baan i.p.v. dat jer in een karretje zit. Ook hier weer totaal geen wachtrij, ik kan meteen mee. Bij deze krijg ik echter last van de vele loopings en word ik een beetje draaierig. Waarschijnlijk mede omdat ik totaal niet kon zien wanneer we over de kop gingen en raakte ik daardoor gedesorienteerd. Het seintje ‘geen loopings meer’ was dus ontvangen en ik ga even lekker op een bankje zitten.

Bush Gardens - Serengeti Plain

Bush Gardens – Serengeti Plain

Het is nu tijd voor een stukje dierentuin, ik ga dit keer op safari door de Serengeti Plain, met een treintje. De dierentuin is nog best groot. Giraffen, nijlpaarden, leeuwen, zebra’s, buffels, hyena’s, olifanten, gorilla’s, apen etc. etc. Een beetje vreemde combinatie met de coasters, maargoed wie beweert dat Amerikanen niet vreemd zijn…

Busch Gardens - Scorpion

Busch Gardens – Scorpion

Ik sluit mijn bezoekje af met de laatste coaster; de Scorpion. Hij gaat maar één keer over de kop dus dat moet wel kunnen vind ik. Moe maar voldaan laat ik mij weer transporteren met het treintje naar de parkeerplaats. Op naar Orlando!

Een uur later aangekomen in Orlando, wilde ik nog even in de Florida Mall gaan kijken, een groot winkelcentrum. Echter sluiten de winkels hier op zondag om 18:00, dus dat wordt toch direct richting een restaurant om wat te eten. Ik kies voor de Outback, een steakhouse waar ik veel goede verhalen over gehoord heb, maar nog nooit geweest ben. En jawel, de sirloin steak met gefrituurde garnalen met kokos is super. Ik besluit geen toetje te nemen omdat ik dat recht al verspeeld heb met het nemen van een megagroot ijs in Busch Gardens. Tijd om naar het hotel te gaan.

Ik verblijf vanacht in het Doubletree hotel en heb een mooie, luxe kamer. Bij het inchecken krijg ik toch nog een toetje, een chocolate cookie. Vreemd gebaar voor een hotel, maar wel lekker!

Vandaag was een leuke dag, ik ben benieuwd naar SeaWorld morgen. Welterusten en goedemorgen.

Op safari in Okaloacoochee Slough State Forest
SeaWorld