Vandaag was ik weer lekker vroeg wakker en heb ik in bed via RTL Gemist naar The Voice of Holland gekeken. Lekker relaxed wakker worden en toch niet te vroeg uit bed.

Okaloacoochee Slough State Forest

Okaloacoochee Slough State Forest

Eitje bakken, koffie zetten en boterhammetjes smeren voor onderweg. Vandaag ga ik op safari! Nee niet in Zuid-Afrika, maar in Okaloacoochee Slough State Forest. Je kan in ieder geval niet zeggen dat het niet exotisch klinkt! Dit stuk ‘bos’ ligt een uurtje rijden van Cape Coral en heeft verschillende weggetjes waarover je met je auto kan rijden. In maart zijn we hier ook nog geweest en toen hebben we een aantal armadillo’s, herten en talloze krokodillen gezien.

Voordat ik het bos inga, stop ik eerst bij de McDonalds in La Belle voor een Coffee Mocha. Het is wellicht niet zo hip als een Starbucks, maar het smaakt er niet minder om. En dat dacht niet alleen ik, het was er onwijs druk. Stond de parkeerplaats van de McDonalds helemaal vol, de Burger King ernaast lag er verlaten bij. Na de koffie, met donut van de Wal*Mart, rijd ik richting Okaloacoochee Slough State Forest.

Betaalpaal

Betaalpaal

Vandaag was het weer net zo rustig als afgelopen maart en vorig jaar oktober. Geen toerist te bekennen. Pure stilte. Mooi vind ik dat. Ik reken $2 af voor toegang tot het gebied en rijd met de auto het bos binnen. Dit gaat met een envelopje waar je geld in moet doen en deze deponeer je vervolgens in de betaalpaal. Een soort ouderwetse parkeerautomaat.

Het leuke is dat als je uit de auto stapt en een minuutje stilstaat, geen geluid maakt en goed oplet, het begint te leven om je heen. Je ziet en hoort dingen die je niet zouden opvallen als je in beweging bent. Zo hoorde ik ineens geritsel onder een paar verdroogde palmboombladeren. Jahoor, een armadillo. Ook wel bekend onder de naam gordeldier. Ik heb hem op de film gezet:

Slang bij Twin Miles Grade

Slang bij Twin Miles Grade

Dit keer zijn er echter zogoed als geen krokodillen te bekennen. Lag de Twin Miles Grade de vorige keer er nog vol mee (tientallen), nu zie ik er maar eentje liggen – en fotogeniek was hij ook al niet. Desondanks geniet ik van de omgeving en neem ik genoegen met het spotten van een wild zwijn, een hert, een slangetje en een armadillo. En veel vogels, maar die tel ik even niet mee.

Vandaag wil ik voor het donker terug zijn, rond een uur of 4 in de middag vertrek ik weer richting Cape Coral. Voordat ik naar het appartement ga, pik ik eerst bij de Wal*Mart een Red Box DVD op, Iron Man en stop ik bij de (andere dan gisteren) TJ Max om te kijken of ze nog lekkere luchtjes in de aanbieding hebben.

Thuisgekomen begin ik met het eten, vandaag staat pasta op het menu. Ik plan vervolgens wat ik de volgende twee dagen ga doen. Ik vertrek morgen namelijk naar Orlando en blijf daar een nachtje. Het plan is vooralsnog om de eerste dag naar SeaWorld te gaan. Maargoed, eerst Iron Man kijken!

Nieuwe netbook en andere inkopen
Busch Gardens