Ik had nog wel de wekker gezet om te voorkomen dat ik pas laat wakker zou worden. Maar dat was niet nodig, ik was om 05:00 al wakker. Lang leve de jetlag. Maargoed nog een keer omdraaien, en nog een keer… en nog een keer. Om 07:30 was ik het dan echt zat. Tijd om op te staan! Gelukkig had ik nog niets in huis, dus geen reden om lang binnen te blijven. Ik haal even de stofzuiger door het huis, ga douchen en de deur uit. Er moet een netbook gekocht worden!

Panera bread

Panera bread

Uiteindelijk stond ik om 09:00 bij de Best Buy voor de deur. Ik had nog niet besloten welke netbook het zou moeten gaan worden, dus was ik van plan om tóch nog maar even te kijken of deze Best Buy mij het antwoord zou gaan geven. Echter…. de Best Buy gaat ‘pas’ om 10:00 open. Wat nou 24-uurs economie?! Dan maar eerst wat eten bij mijn favoriete ontbijtrestaurant, de Panera. daar heb ik een heerlijke Griekse salade en Tuna sandwich op, met een beker ves geperse Jus de ‘Orange. Een dag kan slechter beginnen….

Omdat het nog steeds geen 10:00 is, ben ik eerst naar de iets verder gelegen CompUSA gereden en daar zag ik een mooie Lenovo netbook staan. Voor de techies onder ons; met een N455 processor en DDR3 geheugen. Lekker up-to-date dus en dat alles voor maar $299. Ik was er eigenlijk al uit. Doe mij er een! Maarja… dat zou te makkelijk zijn natuurlijk – hij blijkt niet op voorraad. Heb ik weer. Aangezien het tussen de 5 dagen en 5 weken kan duren is de Lenovo geen optie – ik wil vandaag nog online zijn. Dan eerst maar even bij de Best Buy gaan kijken, wie weet hebben zij nog iets leuks in de aanbieding. Ik neem wel alvast een broekzakformaat Samsung S605 fototoestel mee – voor als ik geen zin heb om met m’n Nikon D90 DSLR rond te lopen.

Broodje rosbief van Arby's

Broodje rosbief van Arby’s

Bij de Best Buy zie ik eigenlijk geen leuk alternatief staan en mijn tweede keus, de Toshiba NB 305 is bij de CompUSA goedkoper. Ik neem nog even een cd van Lady Gaga mee, The Cherrytree Sessions, voor $2,95. Vervolgens rijd ik, via een korte stop bij TJ Max, weer terug naar CompUSA en binnen een minuut of 10 sta ik buiten met de Toshiba NB 305 netbook van $329. Inmiddels is het ook alweer tijd om een hapje te eten. Mijn aandacht werd eerder vandaag getrokken door de $1 value meal van Arby’s. Omdat ik toch wel benieuwd ben wat je voor een Dollar kan krijgen, besluit ik op onderzoek te gaan. Het blijkt alleen een klein broodje met roastbeef te zijn, maar wel lekker voor tussendoor! Vervolgens rijd ik via de supermarkt Publix richting huis. Daar koop ik vers Italiaans brood voor morgen en wat te drinken. De echte boodschappen haal ik bij de Wal*Mart, die heeft een veel uitgebreider assortiment en is goedkoper. Alleen heeft de Wal*Mart dus geen fatsoenlijk brood.

Inmiddels ben ik thuisgekomen en pak ik mijn nieuwe aanwinsten uit en heractiveer ik mijn Virgin Mobile Broadband2Go dongle. Hiermee kan je voor $40 een maand lang onbeperkt mobiel internetten. Ik schrijf mijn eerste blogberichtjes en mail wat naar huis. Vanavond heb ik een meeting met de vereniging van eigenaren van het complex, alwaar gesproken wordt over het herschilderen van de buitenkant, een paar wanbetalers worden besproken en de financien van afgelopen maand worden doorgenomen. Het valt mij weer op dat Amerikanen niet erg geinteresseerd zijn om een band met je te krijgen. Het contact is erg oppervlakkig, maargoed aan de andere kant ook wel weer logisch als ze je maar een aantal weken per jaar zien. Na een klein uur sta ik weer in mijn eigen appartement en pak ik de sleutels van de auto. Op weg naar Wal*Mart Supercenter zo’n 2 KM verderop, maar eerst langs de Bank of America om wat geld te pinnen en op mijn BoA account te zetten. De koers staat inmiddels op 1,38 zag ik….

Koelkast gevuld door Wal*Mart

Koelkast gevuld door Wal*Mart

Bij de Wal*Mart koop ik eten voor de komende dagen, flesjes water, blikjes cola, flessen wijn etc. Zoals je ziet is mijn koelkast nu goed gevuld en hoef ik mij niet meer te beperken tot fastfood. Alleen heb ik vandaag nog geen zin om te koken en daarbij is het alweer 21:00. Omdat ik snel iets wil eten, heb ik een verse pizza meegenomen van de Wal*Mart en die afgebakken in de oven. Ondertussen kijk ik even wat het weer doet en de verwachting ziet er prima uit, zo’n 32 graden de komende dagen.

Na de pizza is het tijd voor een rosé en de eerste Red Box film, A Single Man. Deze film gaat over een homo stel waarvan eentje verongelukt bij een auto-ongeluk. Vervolgens word je meegesleurd in het leed van degene die achterblijft. Erg mooie, gevoelige en poetische film die zich in de zestiger jaren afspeelt. Maar je word er wel wat treurig van zo in je eentje. Ik besluit maar naar bed te gaan, op naar de volgende dag!

Aangekomen in Cape Coral
Op safari in Okaloacoochee Slough State Forest