We vertrekken vandaag bij tijds uit Portland richting Crescent City in Californië. Dit is een rit van 6 uur als je de snelweg neemt, maar wij rijden gedeeltelijk via de Pacifische snelweg US Highway 101 en plakken er daarmee nog een paar uurtjes aan vast.

Het is niet warm vandaag (16 graden), maar het is niet zo bewolkt als een paar dagen geleden, dus er valt weer wat te zien.

Arch Rock Point

Arch Rock Point

De eerste stop is bij The Mac Store in Salem, waar Erik nog even een belastingvrije iPad ophaalt. De verleiding is groot om er allebei een mee te nemen, maar het blijft bij een. We gooien de tank nog even vol met benzine van $3.38 per gallon 0,72 EUR per liter) en gaan weer verder. Bij Eugene gaan we de snelweg af richting Florence aan de kust.

Dutch Bros

Dutch Bros

In Florence halen we een koffie bij Dutch Bros Coffee, een keten van koffiehuisjes die je in deze regio veel ziet. Wat er precies Dutch is aan Dutch Bros Coffee is de vraag, maar het molentje, de klomen en tulpen zijn wel typisch Nederlands natuurlijk. Geen Douwe Egberts te bespeuren hier, maar de White Chocolate Mocha en Dry Capuccino met dubbele shot Espresso smaken prima. We zijn deze vakantie nog geen enkele keer bij Starbucks geweest. Om eerlijk te zijn is daar de charme ook wel wat vanaf nu ze ook overal in Nederland zitten.

Zeehonden

Zeehonden

Cape Blanco Lighthouse

Cape Blanco Lighthouse

Langs de kust van Oregon staan veel pittoreske vuurtorens. We stoppen bij die van Charleston en Cape Blanco.

Na een lange rit komen we dan uiteindelijk aan in Crescent City. We maken een stop bij Denny’s voor een stevige maaltijd. Dat mag ook wel na het overslaan van de lunch. We worden geheel in stijl geholpen door ober Danny.

De komende twee nachten verblijven we in Best Western Plus Northwoods Inn.

Dag 18: Portland
Dag 20: Redwood National and State Parks