Dave aan het boomknuffelen

Dave aan het boomknuffelen

Redwood National and State Parks

Crescent City ligt een klein stukje boven het Del Norte Coast gedeelte van Redwood National and State Parks. Dit zijn de vier nationale en state parken waar de redwood bomen (Sequoia sempervirens) nog zijn te vinden. Dit zijn de hoogste en een van de dikste boomsoorten die bestaan. Vroeger stond een groot deel van de staat vol met deze bomen, maar door de decennia lange bomenkap is daar nu nog maar een kleine 10% van overgebleven.

Na een ontbijt bij ons hotel Best Western Plus Northwoods Inn vertrekken we naar het Redwood State Park. Voordat we het park inrijden, stoppen we nog even bij de kust voor een wandeling naar de zee, waar veel oude dode bomen op het strand liggen.

Redwoods op het strand

Redwoods op het strand

Pad door Redwood State Park

Pad door Redwood State Park

Even verder het park in, maken we een paar mooie wandelingen door het Redwoord bos. Op een gegeven moment twijfelen we of we nog op de goede route zitten voor de trail, maar we houden stug vol dat het goed gaat. Na een paar KM met flinke hoogtesteiging gaan we weer afdalen en de gps geeft inmiddels aan dat we bewegen richtig het beginpunt. Eenmaal aangekomen hebben we ruim 6 KM gelopen plus de 3 korte wandelingen van bij elkaar ook zo’n 7 KM. Dat is weer een prima score voor vandaag.

Vandaag eten we bij het Chinees Wing Wah Restaurant op aanraden van Tripadvisor. Een  uitstekende keuze, we hebben er heerlijk gegeten.

Dag 19: Via Oregon Coast naar Californie
Dag 21: Avenue of the Giants