Redwoods

Redwoods

Rijden door de Avenue of the Giants

Vandaag vertrekken we van Crescent City naar ons volgende hotel; Best Western Plus Humbodlt Bay Inn in Eureka. Na een klein uurtje rijden, komen we aan. We zoeken eerst wat te lunchen en bij gebrek aan een fatsoenlijke supermarkt met een bakkerijafdeling, belanden we weer bij de Subway. Eetbaar brood vinden is sowieso een uitdaging in Amerika. Het merendeel wat je vind is fabrieksbrood zonder granen en op zoek gaan naar harde broodjes is al helemaal een hopeloze exercitie.

Aangezien het nog redelijk vroeg is, rijden we naar onze volgende attractie; Avenue of the Giants. Dit is een 50 kilometer lange weg door een redwoods bos en ligt 45 minuten rijden ten zuiden van Crescent City. De weg loopt parallel aan de US101 Freeway. Langs deze weg zijn diverse stops waar je een wandeling kan maken door de redwoods en we stoppen dan ook een paar keer voor een kleine wandeling. Hoewel het nog steeds super is om die gigantische bomen te zien, lijkt het wel erg veel op onze stop bij Redwood National and State Parks.

Avenue of the Giants met Redwoods meer dan 100 meter hoog

Avenue of the Giants met Redwoods meer dan 100 meter hoog

Independence Day

Vandaag is het 4th of July, oftewel Independence Day. Nu hebben we daar nog niet heel veel van kunnen merken, maar vanavond is er wel vuurwerk bij de baai. Daar gaan we dan natuurlijk wel even kijken. Het hotel ligt op loopafstand van de Boardwalk, de promenade bij de baai, waar je uitzicht hebt over de plaats waar vuurwerk afgestoken zal worden.

Hoewel het weerbericht vandaag waarschuwde dat het weleens mistig zou kunnen worden en het vuurwerk daardoor slecht zichtbaar zou zijn komt totaal niet uit. Er is geen wolkje aan de lucht en het is zo goed als windstil. Sowieso valt op dat Amerikaanse weerberichten vaak wat aangedikt zijn. Om 22:00 begint de vuurwerkshow dan, onder het genot van vreselijke rockmuziek wordt 25 minuten lang Independence Day uitgeknald. Erg leuk om zo mee te maken!

Moe van de lange dag lopen we weer terug naar het hotel en bereiden we ons voor op de rit naar onze final destination.

Dag 20: Redwood National and State Parks
Dag 22: Old Faithful Geyser of California en Golden Gate Bridge