Vandaag staat de stad Portland op de planning. Maar eerst is er stress om een portomonnaie die kwijt lijkt te zijn. Na alles overhoop te hebben gehaald, blijkt hij gewoon in het portomonnaie vakje van de rugzak te zitten. Tja, daar kijk je natuurlijk als laatste he 😉

Aangezien Travelodge geen ontbijt biedt, gaan we zelf op zoek naar eten. We komen uit bij Ken’s Artisan Bakery. Een authentiek bakkerijtje met heerlijke espresso koffie. Mensen in Oregon zijn liefhebbers van goede koffie. Je vind hier overal espresso barretjes langs de straat waar je onvervalst goede koffie kan drinken. Aangezien je bij Ken pas na 11:00 belegde broodjes kan halen, eten we alleen een warme quiche en halen we bij de Fred Meyers supermarkt nog wat andere lekkernijen. Scones, broodjes, yoghurt, mega-muffins… need I say more?

Rose Test Garden, Portland

Rose Test Garden, Portland

Onze eerste stop is bij Washington Park net buiten de ring van de stad en op een paar KM van ons hotel. In dit park vind je de Rose Test Garden en de Japanese Garden. De Rose Test Garden is een gratis toegankelijke rozentuin waar je meer dan 550 verschillende soorten rozen kan bewonderen. Mede door deze rozentuin heeft Portland de bijnaam ‘City of Roses’.

Japanese Garden, Portland

Japanese Garden, Portland

De Japanese Garden is alleen toegankelijk na het inleveren van $9.50 per persoon. Deze tuin is volgens zeggen de ‘meest authentieke Japanse tuin buiten Japan’. Dat moeten we dan maar geloven… We vinden het mooi om te zien, vooral de mooie grote irissen. Wat ons betreft is de toegangsprijs wel wat te hoog voor de betrekkelijk kleine tuin.

Overheidsgebouw in Portland

Overheidsgebouw in Portland

We rijden weer terug naar het hotel en gaan te voet de stad verkennen. In het centrum van de stad kan je tevens gratis met de tram reizen, maar hier maken we geen gebruik van. Het is een beetje zoeken naar wat Portland een mooie stad maakt voor ons als toerist; we zijn niet meteen verliefd. Maar dat het weer niet super is, speelt ook wel mee. vanochtend miezerde het en nu is het bewolkt en net niet warm genoeg voor vakantiekleding; korte broek en t-shirt.

Wat we mooi vinden aan Portland zijn de oude pakhuizen en fabriekjes die zijn omgevormd tot woonhuizen of nieuwe bedrijven. Een voorbeeld daarvan is de winkel van Diesel.

 

Diesel in oude fabriek

Diesel in oude fabriek

Chinatown, Portland

Chinatown, Portland

Ook vind je in de stad hier en daar art deco invloeden die het bekijken waard zijn, een aantal morderne architectuur gebouwen zoals die van de overheid en veel oude kerken. China Town in Portland bijvoorbeeld, stelt niets voor. Er valt hier weinig te beleven of te zien, behalve de bekende poort die je bij iedere China Town ziet.

Na een wandeling van 10 KM door de stad, over een van de 8 bruggen over de Willamette Rivier en lunchen bij een Italiaans restaurantje, zijn we er wel weer klaar mee voor vandaag.

Dag 17: Tanger Outlets en Woodburn Company Stores
Dag 19: Via Oregon Coast naar Californie