Vandaag hebben we op de planning staan om langs de kust van Oregon te rijden richting Portland. De Pacifische kust staat bekend om haar geweldige uitzichten en vuurtorens. Helaas echter is het vandaag niet zulk best weer. Het regent en het is mistig. We hebben dus eigenlijk helemaal geen uitzichten en al helemaal geen behoefte om in de regen een wandeling te gaan maken. We schakelen daarom maar over op plan B.

Aangezien Oregon geen state tax kent, is deze staat shopping paradise. In Florida betaal je bijvoorbeeld 7% belasting, in Utah 6% en in New York 14%. Deze belasting is niet inbegrepen in de prijs die de winkels communiceren. Pas bij het afrekenen wordt de belasting toegevoegd. Plan B is dus; shoppen. We rijden vandaag noordwaarts tot aan Lincoln City langs de kust. Hier vind je Tanger Outlets, een outletcenter met bekende merken die je door heel Amerika vindt.

We waren goed voorbereid, thuis in Nederland hadden we al diverse kortings coupons uitgeprint voor maximaal resultaat. In de meeste gevallen krijg je hier, in tegenstelling tot in Nederland, korting-op-korting. zo kochten we bij American Eagle 60% afgeprijsde kleding en kregen we bij de kassa nog een keer 20% kassabonkorting met onze coupon. Bij Aeropostale kochten we $5 shirts en met onze 20% coupon ging daar nog eens $1 per shirt van af. Blijkbaar is de marge op kleding voldoende om het voor zo weinig te kunnen verkopen 🙂 Bij de Hollister Outlet hebben we minder geluk, de drie verschillende coupons die we bij ons haddenm waren verlopen.

Outlet shoppen

Outlet shoppen

Na in sneltreinvaart de outletcenter door te zijn gelopen, sluiten we af met een espresso en stappen we weer de auto in om onze trip te vervolgen. Vanwege het weer besluiten we niet verder langs de kust te rijden, maar om landinwaarts richting de snelweg te rijden. We vinden het wel jammer om de kust over te moeten slaan, maar dat is dan ook weer een reden om weereens terug te komen in Oregon.

Eenmaal op de snelweg richting Portland rijdend, komen we aan bij onze volgende shopping destination; Woodburn Company Stores. Deze outlet center is gigantisch groot; 36.000 m2 (2 1/2 keer Zuidplein). Ieder denkbaar merk is hier te vinden; Tommy Hillfiger, Adidas, Nike, Ralph Lauren, GAP, Calvin Klein, Aeropostale, Puma, The North Face etc. We zijn na een paar uur uitgeshopt en moeten rekening houden met de maximale hoeveelheid bagage die we met KLM mee terug mogen nemen; 23 kilo.

Portland

Portland

Na de outlets is het nog een klein uur rijden richting ons hotel in Portland. We verblijven in Travelodge City Center. Bij aankomst mesten we de auto uit en beginnen we met de grote koffer test. We hebben een unster meegenomren om het gewicht van de koffer te kunnen wegen. Na wat oude kleding weggegooid te hebben, komen we net niet boven de 23 kilo uit.

Moe en voldaan lopen we een stukje Portland in totdat het te hard gaat regenen. Daardoor is de restaurantkeuze snel gemaakt; Chipotle Mexican.

Dag 16: Oregon Dunes en Pacifische kust
Dag 18: Portland