Grand Teton National Park

Grand Teton National Park

Vandaag verlaten we Jackson Hole en verruilen we Grand Teton National Park voor Yellowstone National Park. Yellowstone staat bekend om de geothermische activiteiten, ruim de helft van de wereldwijd te vinden geothermische activiteiten liggen in Yellowstone. Op bijvoorbeeld de Azoren en IJsland vind je ze ook, maar in veel mindere mate. We verblijven in de plaats West Yellowstone, op steenworp afstand van een van de ingangen tot het park ter grootte van Noord en Zuid-Holland samen.

West Thumb

West Thumb

Rijdend door Grand Teton National Park naar West Yellowstone, komen we weer op dezelfde plaats als gisteren de bisons tegen. Dit keer hebben we ze wel op de foto kunnen zetten. Ook zien we en passant een jonge elk de weg oversteken. We rijden even later via de zuidelijke ingang Yellowstone binnen. Onze eerste stop is bij West Thumb. Dit is een verzamneling geisers aan de rand van Yellowstone Lake en waarvan een aantal in het meer. Net buiten de parkeerplaats zien we een aantal volwassen elks grazen die graag op de foto gaan.

Boardwalk door geothermisch gebied rond Old Faithful

Boardwalk door geothermisch gebied rond Old Faithful

Aan de weg naar West Yellowstone zit ook de grootste en meest bekende trekpleister van Yellowstone; Old Faithful. Deze geiser spuit ongeveer iedere 91 minuten voor 1.5 – 5 minuten lang met grote kracht water naar buiten en bereikt hoogtes oplopend tot 56 meter. Maar niets is gegarandeerd, het kan zomaar gebeuren dat het 125 minuten duurt voordat Old Faithful een voorstelling geeft.

Old Faithful

Old Faithful

Toen wij de parkeerplaats bij de geiser opreden, was net een voorstelling afgelopen. Er valt hier echter veel meer te zien dan alleen de Old Faithful. Er liggen 7 andere geisers, verschillende pools en springs rond Old Faithful. Na een wandeling langs deze bezienswaardigheden, kwamen we weer op tijd voor de volgende voorstelling terug bij Old Faithful. Inmiddels zaten er zeker een 1.500 man te wachten – een ware trekpleister dus. En betrouwbaar als hij is, gaf hij ook voor ons een mooie show weg.

Bisons bij Old Faithful

Bisons bij Old Faithful

Op de parkeerplaats van Old Faithful liepen een aantal bisons te grazen. Daar waar we gisteren alleen op grote afstand de beesten konden zien, liep je er vandaag vlak langs. Een aantal park rangers zorgden ervoor dat mensen niet al te dicht bij kwamen. Het blijven uiteindelijk wilde beesten, die onverwacht in de aanval kunnen gaan. Desondanks zijn er altijd weer mensen die eigenwijs zijn en de beesten van te korte afstand gaan benaderen voor foto’s.

Stoom boven Grand Prismatic Spring

Stoom boven Grand Prismatic Spring

We bezoeken verder Grand Prismatic Spring, een groot warm water meer met blauw, groen, geel, oranje, rood en bruin als kleuren aan de rand van het meer. Omdat het vandaag relatief koud is (16 graden), komt er veel stoom van het meer. Hierdoor kunnen we hem niet helemaal goed zien. We bezoeken nog een aantal andere gebieden en staan versteld om de hoeveelheid geisers, basins, stoomgaten etc. er te zien zijn. Je zou haast gaan denken dat de aarde op ploffen saat als je dit ziet.

Wolven in Yellowstone

Wolven in Yellowstone

In Yellowstone zijn ook veel wilde dieren te spotten. Als we een groep auto’s langs de weg tegenkomen, blijkt dat er een aantal wolven te zien zijn. Ze zijn een karkas aan het oppeuzelen.

We hebben nog veel meer gezien en gedaan, op de foto’s de details 🙂

Dag 6: Two Ocean Lake
Dag 8: Hot Springs en Wildlife in Yellowstone