Het zou vandaag niet al te warm worden en dat merkten we goed toen we vanochtend vroeg de motelkamer uitstapten. Het was slechts 10 graden. Met de broodjes gesmeerd, een vest aan en de tas gepakt (met poncho vandaag), zaten we rond 7:15 in de auto naar de Subway, hemelsbreed 50 meter van ons motel. Na een stevige Steak, Egg & Cheese sandwich hadden we voldoende brandstof voor een goede wandeling.

Two Oceans Lake

Two Oceans Lake

Onderweg naar onze bestemming, spotten we langs de weg een groep bizons. We hebben ze niet op de foto gezet omdat we nergens konden stoppen. Even verder lijkt het of we een hele kudde zien, maar dat blijken koeien 🙂 Na een kleine drie kwartier rijden, komen we aan bij Two Ocean Lake. Two Ocean Lake is een meer van bijna 4KM lang en is gevuld met smeltwater uit de omliggende bergen.

Vlinder

Vlinder

Het is dan wel koud, maar het is, in tegenstelling tot gisteren, windstil en het zonnetje schijnt. Het voelt aan als 25 graden. Ook vandaag zijn we weer bepakt met berenspray en hebben we voldoende broodjes, fruit en drinken bij ons. Bij Jenny Lake waren veel touristen te vinden, maar vandaag zijn we de tweede auto op de parkeerplaats. We komen dan ook bijna niemand tegen.

De wandeling gaat in het begin over een redelijk vlak pad en we hebben schitterende uitzichten op de Teton Range van de Rocky Mountains, waarvan Grand Teton met 4.200 meter de hoogste is. Het doet ons denken aan het Himalaya gebergte, waar we in maart nog geweest zijn. Deze Rocky Mountains zijn alleen ‘slechts’ half zo hoog.

Het mooiste uitzicht hebben we bij Grand View Point, waar we na een hoogteklim van zo’n 160 meter uitkomen.

Grand View Point uitzicht

Grand View Point uitzicht

Tijdens de 16,5 KM hike waarvan 500 meter berg-op hebben we alleen wat kleinere beesten gespot, waaronder een Pika, een slang en veel eekhoorns.

Jonge Elk bij Spalding Bay

Jonge Elk bij Spalding Bay

Helaas hebben we tijdens de wandeling geen grote beesten gezien, maar we het werd toch nog een beetje goedgemaakt. Op de terugweg naar Jackson stopten we bij Spalding Bay, een kleine baai van Jackson Lake die bereikbaar is via een grindweg. Hier zagen we een jonge Elk lopen en deze vond het geen probleem om even voor ons te poseren.

Medium en Large Blizzard

Medium en Large Blizzard

Omdat we gisteren vergeten waren om een foto te maken, zijn we vandaag maar weer naar de Dairy Queen gegaan voor Amerikaanse cuisine; de beroemde FlameThrower GrillBurger en als afsluiter een Strawberry Cheesecake en een Oreo Cheesecake Blizzard. Mogen jullie raden wie de grote Blizzard (0,6l) had…

Dag 5: Wandeling rond Jenny Lake
Dag 7: Old Faithful in Yellowstone National Park