Fort Myers Shell Factory

Fort Myers Shell Factory

Vandaag ga ik twee dingen doen die ik nog niet gezien heb tijdens mijn eerdere vakanties in Florida. Dit terwijl ik er al tig keer langsgereden ben. Ik begin ’s ochtends met een ontbijtje en spring daarna even in het zwembad. Het is nog niet nog niet heel erg zonnig, maar het ziet er zeker beter uit dan gisteren.

Schelpen Fort Myers Shell Factory

Schelpen Fort Myers Shell Factory

Tegen een uur of 11:00 vertrek ik naar The Shell Factory, hier vlak bij. Ik wist niet precies wat ik me er bij voor moet stellen, maar daar zou ik vanzelf achter komen. Het blijkt een gigantische winkel te zijn waar je schelpen kan kopen in alle vormen en maten en uit alle windstreken. Naast schelpen kan je hier ook koraal kopen. Of een gedroogde kop van een krokodil, afkomstig uit de krokodillenfarms waar ze gehouden worden voor hun huid en vlees. Ook is er een grote souvenirwinkel en een Kerstmarkt. Wel leuk om even gezien te hebben.

Perkins Restaurant

Perkins Restaurant

Na The Shell Factory stop ik bij Perkins voor een lunch. Ik neem daar een zogenaamde scrambler; een klein pannetje met gebakken stukjes aardappel en daarop roergebakken ei met ham en kaas. En daarnaast een klein bakje fruit en een grote pompoen muffin. Het is tenslotte bijna Halloween! En het is allemaal weer erg veel, maar te lekker.

Edison en Ford Winter Estates in Fort Myers

Edison en Ford Winter Estates in Fort Myers

Helemaal vol vertrek ik naar de Edison en Ford Winter Estates in Fort Myers. Zoals de naam het al zegt zijn dit de buitenhuizen van uitvinder Thomas Edison en automaker Henry Ford, waar zij jaren lang verbleven om te overwinteren. Edison is in Florida jaren bezig geweest met het zoeken naar een plant die net zoveel rubber kon produceren als de inheemse rubberboom. Dit om Amerika onafhankelijk te maken van het buitenland. Hij heeft meer dan 14.000 planten getest, maar nooit is er een echt goed alternatief gevonden. Op het landgoed zie je dan ook overal bijzondere bomen en planten staan.

Tegen een uur of 5 ben ik uitgekeken en ga ik naar huis, maar eerst ga ik nog even langs mijn kapper, zodat ik er weer fris en kortgeknipt ben. Eenmaal weer thuis, pak ik mijn koffer alvast in voor zover als mogelijk, dat kan maar alvast geregeld zijn. Later op de avond vertrek ik richting Olive Garden, een Italiaans restaurant. Hier eet ik heerlijke pasta, maar eigenlijk zat ik nog redelijk vol van Perkins. Ruimte voor een toetje is er niet, ook al ziet de White Chocolate Strawberry Cheesecake er echt niet vies uit.

Vanavond ga ik weer naar de bioscoop in Cape Coral, naar de film Wall Street: Money Never Sleeps. 88 van de 89 bezoekers hebben het af laten weten vanavond, ik heb dus een privé voorstelling! De film is wel okay en tegen 00:00 is hij afgelopen. Het is helemaal uitgestorven in de bioscoop. Nergens nog bezoekers of personeel te bekennen. Ik rij weer rustig naar huis en ga slapen. Morgen de laatste dag.

Six Mile Cypress en Coconut Point
Stoeien met de koffer