Vandaag eindelijk weer eens lekker uitgeslapen. Deze laatste dagen doe ik rustig aan had ik beloofd, dus ik voel mij gewoon een keer niet schuldig dat ik lang in bed blijf liggen. En lang valt bij mij ook wel weer mee, om half 10 zit ik aan de ontbijttafel met koffie en jus ‘d orange uit de gallon fles die maar niet leeg raakt.

Six Mile Cypress Slough Preserve

Six Mile Cypress Slough Preserve

Na het ontbijt spring ik nog even in het zwembad en trek ik een paar van de laatste baantjes die ik hier zal trekken. Het definitieve afscheid zit er dan toch echt aan te komen. Het weer is ook vandaag minder, het is bewolkt en echt lekker in de zon zitten zit er niet in. Het is nog wel tegen de 30 graden overigens.

Six Mile Cypress Slough Preserve

Six Mile Cypress Slough Preserve

Zo tegen de middag vertrek ik voor een bezoekje aan het Six Mile Cypress Slough Preserve, een wetlands gebied aan de rand van Fort Myers. Hier ben ik al diverse keren geweest in diverse jaargetijden en iedere keer ziet het er weer anders uit. Het park bestaat uit een boardwalk van zo’n 2KM. Op mijn wandeling kom ik weer wilde varkens tegen en dit keer krijg ik ze wel op de foto.

Op de terugweg van Six Mile Cypress stop ik bij de iHOP; the International House of Pancakes. Heel internationaal als ze zijn zitten ze wel ik 3 landen. Maargoed ze hebben dan wél ‘World Famous’ pancakes. In Amerika moet je dus alles met een korreltje zout nemen zoals je begrijpt. Laat je vooral niet overvallen door de zeer enthousiaste benadering van een gemkddelde Amerikaan. Hier ben je altijd fantastisch, great en awesome. Ik ben er al wel aan gewend en doe net zo enthousiast mee 🙂 Maar als ze mij ‘sweety’ noemen, kijg ik wel jeuk.

iHOP - International House of Pancakes

iHOP – International House of Pancakes

Bij de iHOP ga ik voor de all-you-can-eat pancakes voor $4,99. Ik dacht dat het alleen pannenkoeken waren voor dit geld, maar ik krijg ook een ommelet met hashbrowns. En of ik wel weet dat er geen vlees bij zit? Jahoor prima, geef mij nou maar gewoon die pannenkoeken, daar kom ik voor! Mijn plan om ze arm te eten valt al snel ik duigen als ik na pannenkoek 4 de handdoek in de ring moet gooien. Ik ben weer helemaal bijgetankt.

Deze avond wil ik weer eens naar de bioscoop en ik besluit naar Coconut Point te gaan in Estero. Hier kan ik meteen een boodschappenlijstje voor kledingzaak Hollister afwerken en haal ik dan eindelijk een parfum bij TJ Max. Even nadat de winkels sluiten, begint mijn film. Dit keer ga ik voor “Let Me In” en dat binnenkomen in de bioscoop was niet echt een probleem. Ik had ook gewoon geen kaartje uit de automaat kunnen halen en gewoon door kunnen lopen. Nergens personeel te bekennen. Om over bezoekers maar niet te spreken, het is nog net geen privé voorstelling. Naast ikzelf zit er alleen nog een stelletje in de zaal. De film is wel prima verder, een beetje a la True Blood – the movie.

Mijn dag zit er weer op, nog twee vakantiedagen over.

Everglades
Everglades
Edison & Ford Winter Estates