Universal Orlando Resort

Jaaaaaaaaa! Vandaag heb ik mijn gratis kaartje binnen gekregen van Universal Parks & Resorts voor 2 dagen ongelimiteerd toegang tot de twee pretparken van Universal Orlando Resort.

Vanochtend mailde ik toch maar eens naar Universal wat de reden was dat ik nog niets van ze gehoord had. Een paar uurtjes later krijg ik al antwoord, blijkt dat ze al lang een bevestiging hadden gestuurd met daarin de code waarmee ik mijn kaartje op kan halen bij Guest Services. Fijn! Dan zijn mijn eerste twee dagen in Orlando bij deze ook veilig gesteld.

The Wizarding World of Harry Potter

Dit wordt voor mij de derde keer dat ik het park ga bezoeken. In februari afgelopen jaar heb ik met hetzelfde gratis kaartje al beide parken mogen bezoeken. Toen was echter het nieuwe stuk park The Wizarding World of Harry Potter nog in aanbouw en nu kan ik deze nieuwe aanwinst van Islands of Adventure echt gaan ervaren. Het is een behoorlijke uitbreiding van het park en ik hoor er mooie verhalen over. Ik heb alleen nog nooit een Harry Potter film uitgekeken – laat staan een boek gelezen.

In Oktober 2009 ben ik ook in Universal Studios geweest, maar dan met Halloween Horror Nights. Dan is het park ’s avonds open en omgetoverd in een Halloween set met zogenaamde scare houses. Dit zijn loodsen waarin ¬†een route is uitgestippeld waar je doorheen moet lopen en je vervolgens enge dingen ziet en ondergaat. Langs de hele route zorgen acteurs ervoor dat je aan het schrikken gemaakt wordt en hoe voorbereid je ook bent – het lukt ze altijd. Halloween Horror Nights is erg populair in Florida en het park is dan ook helemaal afgeladen tijdens deze tijdelijke openingen.

Ik heb voor komende vakantie gepland om de eerste twee dagen in Orlando naar Universal Orlando te gaan. Daarna heb ik een kleine twee weken om bij te komen voordat ik weer terug ben in Orlando om de parken van Walt Disney World te gaan verkennen.

Naar Florida met TUIfly
Reisdocumenten zijn binnen