Dat ik weer naar Florida ga is wellicht niet een hele grote verrassing. Al was ik in eerste instantie niet per se van plan om voor de zoveelste keer naar de Sunshine State te gaan. Ik was van plan om te azen op een superscherpe lastminute en op het laatste moment te boeken. Totdat ik een wel erg aantrekkelijke ticketprijs langs zag komen en dan met de personeelskorting er overheen, is de keuze snel gemaakt.

Met TUIfly naar Orlando

Maar wat wel nieuw is, is dat ik dit keer met TUIfly ga, mijn “eigen” airline. TUIfly vliegt jaarrond naar Florida, twee keer per week op maandag en vrijdag. De vliegroute is Amsterdam > Orlando (Sanford) > Miami > Amsterdam. Ik vlieg met de eerste vlucht op deze route, op 17 juni. Op 4 juli vlieg ik weer terug, dus in totaal heb ik 19 dagen vakantie voor de boeg!

Vandaag heb ik mijn boeking definitief gemaakt bij het TUI reisbureau. De vlucht, auto en de eerste en laatste twee nachten verblijf heb ik vastgelegd. Die dagen verblijf ik in Orlando. De overige 13 nachten ga ik en route regelen. Ik wil mij nu nog niet vastleggen aan een specifieke route omdat ik die tijdens mijn verblijf pas ga bepalen. Ben ik ergens nog niet uitgekeken, dan blijf ik langer. Heb ik het alweer gezien, dan ga ik gewoon weer verder.

Tegenwoordig kan je via het internet makkelijk even snel een hotelletje regelen, ook nog op de dag van aankomst. Voor Amerikaanse hotels gebruik ik bijvoorbeeld Priceline, een hotel biedingssite. Je geeft aan waar je een hotel wil reserveren, wat het aantal sterren moet zijn en hoeveel je er voor over hebt. Vervolgens krijg je een aanbod die minimaal voldoet aan je voorwaarden. Minimaal inderdaad, want vaak krijg je voor de reguliere 2-sterren prijs een 3- of 4-sterren hotel aangeboden. Dit alles is uiteraard afhankelijk van de bezettingsgraad van de hotels in de gewenste regio. Welk hotel het is blijft onbekend totdat je hebt afgerekend.

Met Arke naar SeaWorld
Universal Studios & Universal Islands of Adventure 2 Park Bonus Ticket is binnen!