Universal Orlando

Vanochtend ben ik vroeg opgestaan zodat ik met de tweede shuttle mee kon naar Universal Orlando Resort; de twee pretparken van Universal. Om half 9 kwam ik, enigszins onderkoeld door de airco van de bus, aan bij het park en heb ik mijn kaartje bij Guest Services opgehaald. Het park was al voor 9 uur open dus ik kon zo doorlopen.

The Wizarding World of Harry Potter

Ik wilde vroeg zijn vandaag omdat ik zeker de nieuwe Wizarding World of Harry Potter in Islands of Adventure wilde zien en dat wil natuurlijk iedereen. Afgelopen week zag ik nog wachttijden van 2 uur staan. Maar, eigenlijk sloot ik mij bij de verkeerde rij aan waardoor ik meteen al in de rollercoaster van Harry Potter (de Dragon Challenge) zat… en dat op een nuchtere maag.

Ontbijten met een croissant-burger bij BK

De tweede Harry Potter attractie was de Harry Potter and the Forbudden Journey, een soort van 4D weg door de leerschool van Harry Potter. Het schommelde mij echter iets te veel heen en weer en werd een beetje misselijk en begon als een gek te zweten. Overigens hou je het bij dit weer niet makkelijk droog, het is heel erg warm. Je moet veel drinken en rustig aan doen om niet bevangen te raken door de hitte. Ik heb dan ook zeker een liter of twee aan cola naar binnen gewerkt, burb.

The Simpsons

Hoewel het weekend is, het lekker weer is en de parken langer open zijn, valt het erg mee met de drukte. Eigenlijk heb ik nergens langer hoeven wachten dan twintig minuten. Mede ook door de speciale ‘single riders’ ingang bij veel attracties. Je staat dan in een rij als vulmateriaal voor als er groepjes van 3 in een attractie gaan. Zo wordt ieder karretje in iedere rit optimaal gevuld.

Disaster

Nu is dit voor mij niet de eerste keer in deze parken, maar ik moet weer constateren dat hierbij de Efteling totaal verbleekt. De Amerikanen hebben toch echt wel veel meer aandacht besteed aan de attracties dan de Efteling. Alles is mooi afgewerkt en goed onderhouden. Je bent niet in 10 seconden weer klaar, zoals bij de meesten in de Efteling. En wat 3D en 4D betreft mag Pandadroom niet in de schaduw staan van Universal’s Terminator 2 3D, Spiderman en Harry Potter.

Ik

Bij een van de attracties ging het alleen niet goed… Bij Cat In The Hat begaf de attractie het, de karretjes wilden niet meer gaan rijden en dus stonden we stil. Eerst dachten we (ik en mijn achterburen in het karretje) dat het bij de attractie hoorde, maar er bleek echt een technische storing te zijn. Het lukte de technici niet om het op te lossen en dus werden we ‘geĆ«vacueerd’ door het personeel. We kregen nog een Express ticket maar daar heb je weinig aan als het niet druk is op het park….

Nelly

Aan het einde van de dag heb ik nog een optreden van Nelly gezien in Universal Studios. Wie? Nelly. Ik had er weleens van gehoord maar wist niet meer waarvan. Hij is bekend van de hits… en….. Ik vond die gangsta rap echt teringherrie dus na een paar ‘liedjes’ ge-yoyo had ik het toch echt wel weer gehoord.

Omdat het niet druk was, heb ik veel attracties van beide parken ‘gedaan’, dus echt een verlanglijstje voor morgen heb ik niet meer. Ik denk dat ik daarom maar lekker uit ga slapen en dan rustig aan doe morgen.

Dag 1: Orlando is heet!
Dag 3: Universal pretparken the sequal