NS Station Zoetermeer Oost

Vandochtend stond ik al vroeg te wachten op de trein op station Zoetermeer Oost. Ik heb mijn auto geparkeerd in een woonwijk om vervolgens met de trein naar Schiphol te gaan. Alles verliep zoals geplanned en ik stond keurig om 07:15 bij de incheckbalie van Arkefly. Helaas zijn er altijd weer mensen die ellenlang nodig hebben om ingecheckt te raken. Ik vraag mij altijd weer af wat ze nu toch allemaal te regelen hebben aan de balie. Affin, zelf ben ik in een halve minuut klaar.

Coca-Cola onderweg naar de gate

Achter de douane haal ik nog een colaatje en ga ik op m’n gemak naar de gate. Daar staat Arkefly al op me te wachten voor haar eerste vlucht naar Orlando Sanford. Dit keer geen vraaggesprekje met een beveiligingsbeambte over wat ik van plan ben in Amerika te gaan doen en ook geen bodyscan. Het duurt echter wel wat lang voordat er geboard mag worden, waardoor we uiteindelijk een klein half uur te laat vertrekken.

Arkefly vliegtuig

 

De vlucht verloopt prima. Na een uurtje in de lucht krijgen we eten uitgedeeld en in tegenstelling wat ik andere hoor klagen is de kip sate echt goed te doen. Er wordt verder voldiende rondgelopen met water, en een paar keer koffie/thee/jus ‘d orange. Ik probeer verder zo veel mogelijk mijn ogen dicht te doen, want dan gaat de tijd wat sneller. Het is uiteindelijk toch ruim 10 uur vliegen. We komen een kwartier voor op schema aan op Orlando Sanford en al snel staan we bij immigration. Daar weer het gebruikelijke vingerafdrukken achterlaten en door naar de bagageband. En ook daar weer ben ik snel in het bezit van mijn koffer en kan ik door naar devolgende stop; Alamo.

Chevrolet HHR

Bij Alamo proberen ze mij nog een upgrade te verkopen. Die kost immers maar $10 per dag, maar ik bedank vriendelijk en ga voor mijn gereserveerde Economy car. Eenmaal buiten kan ik mijn auto uit gaan zoeken. Echter vind de Alamo medewerker dat ik wel een gratis upgrade verdient heb en geeft aan dat ik een auto uit de Midsize rij mag kiezen. Dat is twee klassen hoger dan Economy. Bij mijn eerste keren in Florida kreeg ik altijd een upgrade, maar de laatste drie keer was dat niet meer het geval. Nu rij ik dus in mijn lievelings-Midsize, een Chevrolet HHR!

Eenmaal het terrein van Alamo afgereden moet ik eerst een navigatiesysteem gaan kopen, dus probeer ik via wat omwegen naar Best Buy te rijden. Ik rij nog haast een tolweg op waar je enkel met gepast geld kan betalen. Echter heb ik nog geen Dollars op zak en moet ik illegaal terugrijden om te voorkomen dat ik zonder te betalen de tolweg oprij en $100 boete ga krijgen. Enigszins onverwachts heb ik dan toch de Best Buy gevonden en koop ik daar een Magellan navigatiesysteem. Een stukje verder ga ik even langs de WalMart voor cola, water, zonnebrand en een Virgin Broadband2Go USB stick waarmee ik altijd en overal het internet op kan via mijn netbook.

Het is overigens ontzettend heet vandaag, het is een tijdje bijna 39 graden geweest! Alsof je in een openlucht-oven loopt. Maar, tegen de tijd dat ik aan het inchecken ben bij Econolodge in Orlando, wordt het steeds donkerder en begint het te spetteren. Toen ik binnen stond te wachten bij de incheckbalie zag ik op de tv een waarschuwing voor “severe thunderstorms” waarbij hagel kan ontstaan met hakelstenen die zo groot kunnen zijn als een muntstuk. Het gaat vervolgens ook stortregenen en hard waaien. Het hotel heeft overigens nog een verrassing…. mijn hotel blijkt gereserveerd voor de hele periode van mijn vakantie en niet voor slechts 4 nachten. Raar verhaal, mijn vouchers zeggen toch echt 2 x 2 nachten. Maargoed ik kan er wel mee leven, wellicht blijf ik nog een extra dag in Orlando.

TGI Fridays

Vanavond heb ik gegeten bij TGI Friday’s want het is tenslotte…. juist, vrijdag! Ik vergeet mijn zorgvuldig geselecteerde kortingsbonnen mee te nemen dus ik betaal het volle pond…. wel $17 voor een drie-gangen menu van¬†spinazie¬†pizza flatbread, pasta met kip en een Oreo cookie icecream. Heerlijk maar natuurlijk weer veel te veel!

Inmiddels ben ik wel echt toe aan slapen. Het was een lange dag en morgen wil ik vroeg naar Universal Islands of Adventure om te proberen nog The Wizarding World of Harry Potter te gaan voordat de wachttijden daar te lang zijn.

Reisdocumenten zijn binnen
Dag 2: Universal Studios Resort