Toen ik vorig jaar oktober naar Florida geweest was, dacht ik dat ik het toch wel echt gezien had. De geijkte highlights heb ik daar toch wel (meerdere keren) gezien. Sanibel Island, shoppen in Miramar Outlets, de Everglades, Ocean Drive in Miami, de witte stranden van Fort Myers Beach, de pretparken in Orlando… maar het is toch weer gaan kriebelen. De Amerikaanse lifestyle heeft iets wat mij aan blijft trekken, iets magisch. Maar, ik ben er al 7 keer geweest, is dat dan nóg niet genoeg?! NEE dus. Ik ga weer naar Florida!

Dit keer ga ik het wel anders aanpakken dan de afgelopen keren. Vorig jaar kon ik nog voor een laatste keer genieten van het appartement in Cape Coral. Ik voelde mij daar een local – alleen al omdat ik niet tussen de toeristen zat en de wetenschap dat je naar je eigen stekkie terug ga na een dag op pad geeft een erg ontspannen gevoel. Aan de andere kant ben je wel gebonden aan een regio, dat zal ik deze keer niet hebben.

Mijn plan is om een ruime twee weken rond te gaan reizen tussen Orlando en alles daarboven. Dit gedeelte heet de Panhandle (pannesteel). Ik heb nog geen idee wat er exact te beleven valt, maar dat is nu juist de uitdaging om dit te vinden. Enkele bestemmingen die al op mijn lijstje staan; Ocala National Forest, Daytona Beach, Jacksonville, Crystal River, Apalachicola National Forest, Pensacola….

Via deze blog ga ik jullie weer op de hoogte houden van mijn plannen en verslagen posten tijdens mijn reis. Binnenkort meer! 🙂

Ondertussen kan je nog mijn verhalen van mijn Florida vakantie in 2010 teruglezen…..

Walt Disney World Park Hopper & 2 Water Park Fun & More!