Broodje chorizo en kaas in Andalusië

Broodje chorizo en kaas in Andalusië

Vandaag vertrek ik naar de plaats Ronda. Deze plaats staat bekend om de mooie, hoge en oude brug tussen de kloof die door de plaats loopt. Maar, eerst verwissel ik mijn voorband zodat ik de huurauto straks ‘als nieuw’ weer in kan leveren bij de verhuurder. Het is vandaag niet zulk lekker weer. Het is bewolkt en koud en het ziet er naar uit dat het ieder moment kan gaan regenen.

Eenmaal onderweg rij ik lekker door, met een kleine tussenstop ergens hoog in de bergen waar veel windmolens staan. Hier bereid ik wederom een provisorisch broodje met chorizo en kaas – wat ik onderweg heb opgepikt bij de SuperSol supermarkt.

Gibraltar

Gibraltar

Een stuk verder op de weg rij ik langs Gibraltar, de Engelse rots. Ik speel eerst met het idee om even Gibraltar op te rijden, maar als ik merk dat het minstens nog een uur gaat duren om door de douane te komen, besluit ik het toch maar over te slaan. Vandaag is immers de enige dag dat ik in Ronda zal zijn dus ik wil niet teveel tijd verspillen met deze omrit. Ik ga weer terug naar de snelweg en bij Marbella begint een mooie route richting hert noorden met een flinke klim.

Ronda

Ronda

Een klein uur later kom ik aan in Ronda en doe ik m’n best om Hotel San Cayetano te vinden. Na een toeristisch rondje door de stad, lukt het me het hotel te vinden. Ik check in en zet vervolgens m’n auto een stukje verderop in een parkeergarage. Er is hier langs de weg geen mogelijkheid om te parkeren, het is óf verboden of het staat vol. Ik zit dan ook midden in het centrum met mijn hotel direct aan een winkelstraat. Inmiddels is het aan het regenen hier en ben ik niet veel verder gekomen dan de winkelstraat voordat ik maar terugkeer naar mijn kamer om af te wachten tot het opklaart.

Plaza de Torros de Ronda

Plaza de Torros de Ronda

Een klein uurtje later is het zo goed als droog en ga ik met camera en al richting de Plaza de Torros de Ronda. Oftewel; de arena van Ronda. Hoewel ik niet voorstander ben van stierenvechten, wilde ik het toch even van binnen zien. Je komt tenslotte niet iedere dag in de gelegenheid. Het is een mooi authentiek gebouw en al in 1785 werd hier het eerste stierengevecht gehouden. Er is ook een museum met talloze zadels, kledingstukken en geweren.

Puente Nuevo - Ronda

Puente Nuevo – Ronda

Mijn volgende stop is langs de oude brug van Ronda, waaraan men in 1741 begon te bouwen en slechts 42 jaar later gereed was. De brug is dan ook 130 meter hoog. Na wast foto’s te hebben gemaakt, loop ik nog wat door de winkelstraten totdat het gaat regenen.

Vanavond eet ik bij El Porton een bord tapas met allerlei soorten worst en kaas. Maar het is wat karig voor een avondmaaltijd en ik zit er niet vol van. Ik ga daarom naar een typisch Spaans restaurant; de Burger King om het af te maken met een Whopper :-p

Dag 15: Baelo Claudia en Tarifa