Parque Natural de la Breña Y Marismas

Parque Natural de la Breña Y Marismas

Vandaag ben ik begonnen met uitslapen. Dat mag ook weleens een keertje, toch. Na een lekkere douche, pak ik mijn spullen om op pad te gaan. Ik stop eerst bij een lokale supermarkt om een vers gebakken broodje te halen voor onderweg. Deze is voor later op de dag.

Mijn eerste stop vandaag is voor een wandeling door het Parque Natural de la Breña Y Marismas del Barbate, een nationaal park waar ik met mijn hotel naast zit. De wandeling gaat eerst door het bos wat enigszins lijkt op het bos bij El Rocio. De route gaat vlak langs de kliffen en hier heb je een schitterend uitzicht op de mooie rotsen.

Reparatie autoband

Reparatie autoband

Na de wandeling ga ik eerst zoeken naar een garage waar ik de lekke band kan laten repareren. Ik zie er een aantal midden in de plaats, maar ik kan nergens mijn auto kwijt en ik heb geen zin om een stuk te gaan lopen met de band. Net buiten de plaats zie ik een bandenspecialist zitten en het is er heel rustig. Uiteraard spreekt men hier niet Engels, dus ik wijs de medewerker m’n reservewiel aan en hij begrijpt wat ik wil. Binnen no-time is het lek gevonden en wordt hij geplakt. Het kost me welgeteld 6,50. Dat is dus ook weer mooi opgelost!

Baelo Claudia

Baelo Claudia

De volgende stop is Baelo Claudia in Bolonia. Dit is een Romeinse nederzetting uit de 2e eeuw voor Christus die nog heel goed bewaard is gebleven. Baelo Claudia was vroeger de voornaamste handelspartner van het in Marokko gelegen Tangiers. Als Europese ingezetene heb je gratis toegang – krijg je toch nog iets terug voor al het EU geld wat naar Spanje gaat! Dit stukje geschiedenis ligt vlak bij de zee, bij een baai. Na een uurtje terug in de geschiedenis, ga ik weer terug naar het heden.

El Castillo de Tarifa

El Castillo de Tarifa

Mijn volgende stop is het iets verder gelegen Tarifa. Deze plaats is de meest zuidelijke van het Europese vasteland en ligt daarmee het dichtst bij Marokko. Vanuit deze plaats kan je een fast ferry nemen naar Tangiers in Marokko. Je bent er in 35 minuten en een retour kost 55 euro. Ik heb er helaas geen tijd meer voor, anders had ik een dagtripje gemaakt. In plaats daarvan, loop ik langs de boulevard en over de pier en bezoek ik El Castillo de Tarifa, het kasteel van Tarifa. Het kasteel is gebouwd in het jaar 960 en werd pas in 1989 vrijgegeven voor bezoek door het publiek. Het gebouw is redelijk vervallen en is niet erg mooi, maar je hebt wel mooie uitzichten over de plaats.

Vroeger, toen men nog dacht dat de wereld plat was, werd Tarifa gezien als het einde van de wereld. Op dit punt ligt ook de scheidslijn tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan.

Zonsondergang El Palmar

Zonsondergang El Palmar

Na Tarifa ga ik weer richting Barbate en besluit ik eens de andere kant op te ruiden – in westelijke richting. Aangezien de zon aan het ondergaan is, stop ik in de plaats El Palmar. Hier heb je mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan en kan je de zon mooi onder zien gaan. Terwijl een stukje verderop tientallen surfers bezig zijn, probeer ik de ondergang op de foto te krijgen. Het is inmiddels half 8 en na de zonsondergang, rij ik weer een stukje verder.

El Pasaje - Conil de la Frontera

El Pasaje – Conil de la Frontera

In de plaats Conil de la Frontera ga ik een hapje eten. Het is nog wat vroeg, maar zo rond 8 uur kan je wel gaan eten in Spanje, al zal het dan nog nergens druk zijn. Ik ga naar restaurant El Pasaje – aan de boulevard. Al snel komen er nog een paar Nederlanders in het restaurant zitten en zijn we allemaal de WIFI van het restaurant aan het checken. Mijn voorgerecht is enigszins groot uitgevallen, maar te lekker om te laten staan. Na het hoofdgerecht kan ik geen boe of ba meer zeggen. Er gaat nog een koffie in en dan is het toch echt tijd om hotelwaards te gaan!

Dag 14: Neevigeren naar Barbate
Dag 16: Langs Gibraltar naar Ronda