Fourth Of July… De dag van gaan is gekomen. Om 15:45 vertrekt mijn vlucht terug naar Amsterdam. Ik heb dus de tijd om rustig aan te doen, maar zorg er wel voor dat ik bij tijds uit m’n bed ben. Ik denk dat ik wel goed zal slapen in het vliegtuig want de laatste dagen heb ik niet erg veel geslapen.

Ontbijtje bij Perkins

Ontbijtje bij Perkins

Voor het ontbijt ga ik naar de Perkins voor een goed gevulde omelet met pannenkoeken. Een beetje heavy maarja dit is het laatste Amerikaanse ontbijt dus daar moet ik wel even in stijl afscheid mee nemen.

Na het ontbijt ga ik naar Abercrombie om toch nog even een Fierce te halen, het luchtje wat ze altijd in de winkels spuiten – iets wat iedereen die weleens bij A&F geweest is, zich zal herinneren. Vervolgens rij ik door naar de JC Penney nabij de luchthaven van Sanford. Ik was er niet aan toe gekomen om eerder nieuwe schoenen te kopen. Ik slaag direct en hou meteen m’n nieuwe schoenen aan en laat de oude achter. Mijn koffer is nokkievol dus geen ruimte om de toch al redelijk afgetrapte weer mee terug te nemen.

Eenmaal bij het vliegveld aangekomen lever ik mijn auto in bij Alamo, maar niet voordat ik er heel zeker van ben dat ik niets vergeet. In Spanje vergat ik eerst mijn koffer en vervolgens mijn Tom Tom 🙂 Deze vakantie heb ik 2.050 mijl (3.300 KM) gereden! Best een grote afstand alhoewel het grootste gedeelte ervan kwam door de terugrit van New Orleans naar Orlando.

Op Sanford sta ik in eerste instantie bij de verkeerde terminal te wachten om in te kunnen checken. Ik blijk in A te moeten zijn, dat stond niet erg duidelijk aangegeven. Daar hoef ik niet in de rij te staan om in te checken dus ik ben zo klaar. Omdat ik hier een gratis WiFi signaal vind, maak ik daar nog even dankbaar gebruik van voordat ik door de douane naar de gate ga. Op dit vliegveld moet je namelijk in principe betalen voor internet.

ArkeFly vliegtuig

Als we eenmaal gaan boarden, loop ik als eerste het vliegtuig in. Na een kort oponthoud vanwege een defecte taxi, stijgen we op en komen we een minuut of 40 later aan in Miami. Ik merk weinig van de vlucht omdat ik in één stuk door heb geslapen. In Miami moeten we met onze handbagage het vliegtuig uit en in de boardingruimte wachten voordat we verder kunnen. In Miami stappen vakantiegangers uit, maar ook in. Hier haal ik nog een Junior Whopper en een milkshake bij de Burger King voordat we een half uurtje later gaan boarden.

Eenmaal in het vliegtuig moet er wat geschoven worden in de bezetting. Bij het opstijgen en landen moet het gewicht in een vliegtuig gelijk verdeeld worden. Bij deze vlucht zijn de stoelen voor zo’n 60% bezet en vooral de Economyclass zit bijna vol. Daarom worden mensen gevraagd om tijdens het opstijgen en landen plaats te nemen in (Premium) Comfort Class. Ikzelf zit al in Comfort dus ik blijf op mijn plaats, maar heb wel een vrije stoel naast me, dus ook lekker de ruimte.

Zo’n beetje de hele terugvlucht heb ik geslapen dus voor mij is hij heel voorspoedig verlopen. Onderweg is er nog wat turbulentie geweest maar uiteindelijk viel het heel erg mee. We komen prima op schema aan op Schiphol.

Het zit er nu toch echt helemaal op en terwijl ik de laatste zinnen van deze blog schrijf zit ik alweer thuis achter mijn buro, is m’n koffer uitgepakt en moet ik morgen weer werken. De tijd is voorbij gevlogen! Leuk dat jullie mij gevolgd hebben en er komt vast wel weer een blog met de volgende vakantie – waar die ook heen mag gaan.

Dag 17: Disney's Animal Kingdom, Epcot en Typhoon Lagoon