Animal Kingdom

Animal Kingdom

Het was vandaag even moeilijk uit bed komen na gisteren. Toch heb ik maar de wekker gezet op 8 uur en tegen een uur of 9 zat ik dan in de auto richting Disney ’s Animal Kingdom, weer via de WalMart voor het ontbijt.

Expedition Everest

Expedition Everest

Pretpark junkie Majkel had mij alvast doorgegeven wat de highlights van het park zijn; Dinosaur en Expedition Everest. Die heb ik dan als eerste gedaan. Bij Expedition Everest haal ik een fastpass en bij Dinosaur kan ik meteen de expeditie beginnen. Leuke attractie met dino’s die je aan het schrikken maken, ik en mijn medereizigers overleven het. De Expedition Everest is de meest stoere attractie van het park, het is een rollercoaster die door en om de grote Mount Everest raast. Echter leeft er een grote gorilla in de berg die het eigenlijke spoor heeft vernield en dus gaat een deel van de rit achteruit… en het donker.

Animal Kingdom - Kilimanjaro Safaris

Animal Kingdom – Kilimanjaro Safaris

Ook erg leuk is de Kilimanjaro Safaris. Je zit hier in een 4×4 safari bus door de savanne. Onderweg kom je giraffen, nijlpaarden, neushoorns enz enz tegen. De giraffen en witte neushoorn komen heel dicht langs de bus, erg leuk. Na wat rondlopen en verder kijken door het park, heb ik de highlights weer gehad en wil ik door naar Typhoon Lagoon, een van de twee waterparken van Walt Disney World.

Bij aankomst met de auto bij Typhoon Lagoon blijkt het park gesloten voor nieuwe bezoekers vanwege bereikte maximum capaciteit. Ook staat er een bordje dat het andere waterpark Blizzard Beach is gesloten om die reden. Daarom ga ik maar naar Epcot en doe ik de Test Track, een soort van baan waarop auto’s getest worden en waar jij een dummy pop bent…

Disney's Epcot - Spaceship Earth

Disney’s Epcot – Spaceship Earth

Na nog wat rondgelopen te hebben op Epcot en nog een keer in Spaceship Earth geweest te zijn, wil ik toch naar Typhoon Lagoon dus ik ga maar met de Disney bus vanaf Epcot. Deze zullen ze vast niet tegenhouden in het park. Er rijden geen diensten tussen Epcot en Typhoon Lagoon maar je kan wel van park naar (Disney) resort en vervolgens van dat resort weer naar een ander park.

Ik kom dus uiteindelijk tegen een uur of 5 via een overstap bij Typhoon Lagoon uit en inmiddels is het park ook al weer open voor alle bezoekers. Dit zwemparadijs is waarschijnlijk het beste te omschrijven als een uit de klauwen gewassen Tropicana in de open lucht. Het heeft daarnaast ook een echt zandstrand en de Lagoon heeft om de zoveel tijd een grote surfgolf. Hier vermaak ik mij een paar uurtjes tot ik tegen sluitingstijd (8 uur) weer met de bus terug ga naar Epcot voor het Illuminations: Reflections of Earth vuurwerk.

Disney vuurwerk

Disney vuurwerk

Wat wel leuk is bij Disney (en Universal) is dat je overal vriendelijk begroet wordt en men je gerust in het park vraagt hoe je dag is. Ze doen er alles aan om je met een smile op je gezicht rond te laten lopen. Dat moet ik in Nederland nog meemaken, daar zijn ze drukker met het controleren vanĀ  je tas om eventueel meegebrachte drankjes weg te laten gooien. In Disney en Universal mag het allemaal mee.

Maargoed ik moet mijn koffers gaan pakken. Morgen om 15:45 vlieg ik met ArkeFly terug naar Amsterdam.

Dag 16: Disney's Magic Kingdom & Hollywood Studios
Dag 18: De dag van gaan is gekomen