Disney's Magic Kingdom - Mickey & Minnie Mouse

Disney’s Magic Kingdom – Mickey & Minnie Mouse

Vandaag is de op één na laatste dag van de vakantie en die twee laatste dagen ga ik besteden aan de parken van Walt Disney World en ik begin vandaag bij Magic Kingdom, het hoofdpark.

Ik heb geen zin om een uur in de hotelshuttle te zitten dus ik rij in m’n eigen auto. Het is ongeveer een minuut of 25 rijden vanaf het hotel dus dat is goed te doen. Onderweg naar het park pik ik een belegde mega-croissant bij de WalMart op als ontbijt.

Bootje varen in Magic Kingdom

Bootje varen in Magic Kingdom

Ik parkeer m’n auto op het al redelijk drukke parkeerterrein van Magic Kingdom. Het is komende maandag Independence Day (hier voornamelijk benoemd als Fourth Of July) dus er zijn veel Amerikanen die een mini-vakantie richting Florida maken. eenmaak geparkeerd brengt een treintje iedereen snel van het parkeerterrein naar de ingang. Daar haal ik mijn gratis kaartje op voor 2 dagen toegang – ik zal de parken eens goed gaan testen!

Parade in Magic Kingdom

Parade in Magic Kingdom

Het valt eerlijk gezegd nog mee met de drukte bij de attracties. Bij de attracties met korte wachttijden loop ik meteen de rij in en voor andere attracties haal ik een fastpass. Deze kan je de dag door gratis halen (zolang je nog geen andere te gebruiken fastpass hebt) en vervolgens kan je op een vooraf bepaalde tijd terugkomen om in de “snelle rij” te mogen staan. Disney heeft er, in tegenstelling tot Universal, voor gekozen om niet te werken met betaalde voorrangspassen.

De leukste attracties voor oudere kinderen (of volwassenen) zijn toch wel Space Mountain en Big Thunder Mountain Railroad. De rest van de attracties zijn wat trager en echt gemaakt zodat het ook geschikt is voor kleine kinderen. Uiteraard ontbreekt de Celebrate A Dream Come True Parade niet in mijn bezoek.

Disney's Hollywood Studios

Disney’s Hollywood Studios

Halverwege de dag vertrek ik naar een ander park met de shuttle vanaf Magic Kingdom. Zo tegen een uur of 5 kom ik aan bij Disney ’s Hollywood Studios. Vandaag zijn de parken tot middennacht geopend dus ik heb lekker de tijd om veel te zien. Nu nog even zo lang op de been kunnen blijven…

Disney’s Hollywood Studios is toch weer anders dan Universal Studios, het park heeft minder (spraakmakende) attracties. Terwijl je je bij Universal Studios wel een dag kan vermaken, zal dat hier een stuk moeilijker zijn. Bij binnenkomst in het park zie je zoveel souvenir en eetgelegenheden dat je je bijna af gaat vragen of er überhaupt wel attracties zijn.

Twilight Zone Tower Of Terror

Twilight Zone Tower Of Terror

Wat wel leuk was, was de studio tour. Je rijdt met een treintje door een studio en vervolgens gebeurt er vanalles met water en vuur. Leuk, maar dat heeft Universal ook (Disaster). De Narnia attractie is echt een grote grap. Pure tijdsverspilling, er is niets meer te zien dan een stukje film en een minimale collectie aan film props. Wat ik wel erg gaaf vond, was de Twilight Zone Tower Of Terror. Je zit in een van de laatste liften van het gebouw die nog werkt, de andere zijn gecrashed. Deze gaat wel naar boven maar staat ook op het punt om te crashen…. en je valt 13 etages in een vrije val naar beneden, meerdere keren vanaf verschillende etages. Ik wist niet dat ik zo hard kon gillen 🙂

Vuurwerk in Magic Kingdom

Vuurwerk in Magic Kingdom

Een paar attracties sla ik over vanwege de lange wachttijd, dus misschien heb ik de beste wel gemist? Om half 9 vertrek ik weer richting Magic Kingdom vanwege het vuurwerk van 10 uur. Deze heb ik de vorige keer dat ik in Magic Kingdom was, in 2006 alweer, gemist en ik ben gek op vuurwerk dus ik ben benieuwd of deze van Disney ook echt zo magisch is. Voor de vuurwerkshow begint, worden we getrakteerd op een gave licht- annex projectieshow op het Cindarella kasteel. Mijn ijs op een versgebakken wafel smaakt met dit moois extra lekker. Aan het einde van deze show gaat er een klein beetje vuurwerk de lucht in en alle lichten in het park gaan weer aan. Ik dacht even dat dit het dan was, maar men roept al snel om dat de vuurwerkshow snel zal beginnen en iedereen blijft op zijn plaatsje met uitzicht op het kasteel staan. De vuurwerkshow blijkt ook erg mooi en de muziek en zang is er helemaal goed op afgestemd.

Na het vuurwerk ga ik nog twee laatste keren in de Big Thunder Mountain Railroad. Daar staat geen rij te wachten zoals bij de Space Mountain en kan ik zo doorlopen. En daarna ga ik toch echt afscheid van het park nemen want het is inmiddels 11 uur en ik ben al 13 uur op het park en heb zowat de zolen van m’n schoenen gelopen. Het was een mooie dag met schitterend en warm weer!

Dag 15: Shoppen in Orlando
Dag 17: Disney's Animal Kingdom, Epcot en Typhoon Lagoon