Starbucks White Chocolate Mocha

Starbucks White Chocolate Mocha

Vandaag ben ik begonnen met een verkenningstourtje door Gainesville, een echte studentenstad. Het centrum is een gezellige mix van restaurantjes en barretjes met verschillende kunstgalerieën in oude gebouwen. Ik heb voor het eerst deze vakantie bij de Starbucks een White Chocolate Mocha koffie gehaald en buiten op het terras gezeten. Het is op het moment wat minder warm dan voorheen, een graad of 28.

Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch

Als de koffie op is, ga ik nog even langs het winkelcentrum naar Abercrombie om een anti-diefstal pin van een shirt af te laten halen. Die waren ze in Tallahassee vergeten te verwijderen. Als ik er dan toch ben, neem ik nog wat kleding mee uit de Abercrombie en de Hollister die er naast zit. Bij de SubWay haal ik een broodje tonijn om mijn nieuwe aankopen mee te vieren. Ook bij de Aeropostale, die nu even niet leuke t-shirts heeft, vind ik een paar leuke polo’s voor bijna niets.

Als ik na het winkelen door het park nabij de universiteit wil gaan lopen, drijft er een tropische bui over. Ik besluit daarom maar meteen door te rijden naar Orlando. Deze rit duurt anderhalf uur en onderweg klaart het al weer redelik op, al is de temperatuur flink gedaald t.o.v. een paar dagen geleden maar nog steeds warm genoeg om de lange broek in de koffer te laten.

Als ik bij het Econolodge hotel aankom, probeer ik meteen een andere kamer te regelen die wél binnen het bereik van WiFi ligt want ik wil natuurlijk wel een beetje kunnen surfen en chatten als ik alleen op m’n kamer zit. Het is alleen niet mogelijk om vandaag een andere kamer te krijgen en ze vragen mij morgenochtend terug te komen.

Voordat ik vanavond naar de bioscoop ga, ga ik pizza eten. De pizza bij Harrah’s was nu niet echt goed dus vandaag even naar de oude vertrouwde Pizza Hut. Bij binnenkomst duurt het lang voordat ik een plaatsje krijg terwijl de zaak zo goed als leeg is. Uiteindelijk zit ik daar en geef ik mijn bestelling door. De gebrekkige keuze en relatief dure pizza (hé hallo, this is America…) vind ik wel wat raar maar het zal wel goed wezen. Maar het duurt en het duurt en ik hoor of krijg niks. Uiteindelijk ben ik er klaar mee en loop ik de zaak uit, ik voel een negatieve sfeer hangen waar ik niet van hou.

Omdat ik toch pizza wil rij ik  de International Drive uit richting hotel en jahoor, om de hoek van het hotel zit een pizza buffet restaurant, genaamd Cici’s. Ik stel mijn verwachtingen niet te hoog in, een buffetrestaurant is meestal toch wat minder van kwaliteit. Bij de balie betaal ik $8,50, wat natuurlijk helemaal niks is. Hier hang een heel andere sfeer… bij binnenkomt van een klant roept het hele personeel in koor “Hey welcome to Cici’s!” en dan ook echt alle ca. tien medewerkers, erg grappig 🙂 Het smaakt allemaal erg vers en goed, veel beter dan je zou verwachten voor die paar Dollar. Bij het verlaten van de zaak hoor je weer in koor een groet van het personeel.

Terminator 3 IMAX 3D

Terminator 3 IMAX 3D

Vanavond ga ik eens naar de bioscoop, die hier vlakbij zit. Ik ga naar Terminator 3 IMAX 3D in de 20 zalen tellende bioscoop. De zaal zit goed vol en door de onafgebroken actie in de film is de 2,5 uur zo voorbij. Na de film kijk ik even wat er nog meer draait en glip naar binnen bij X-Men First Class die net gaat beginnen. Daar zit bijna niemand in de zaal dus ruimte zat voor een verstekeling.

Dag 13: Drie staten doorcrossen
Dag 15: Shoppen in Orlando