In eerste instantie was ik gisteren nog van plan om te gaan feesten in een discotheek. Echter was ik na de sauna zo doodop dat ik op slag in coma viel op bed en niet meer wakker kon worden tot de volgende morgen. Jammer dan! Je moet tenslotte toch een reden hebben om nog eens terug te komen naar Sevilla.

Kathedraal van Giralda

Kathedraal van Giralda

Vandaag wil ik wel een wandeling langs Sevilla’s bezienswaardigheden gaan doen. Ik begin aan de overkant van het water, aan de westkant van de rivier Rio Guadalquivir. Zodra ik wat richting het noorden loop, begint Sevilla mij wat teveel op een buitenwijk van Amsterdam te lijken; veel zwervers, zwerfafval, vage buitenruimte en graffiti. Ik loop daarom weer naar de andere kant van het water, richting het oude centrum. Daar loop ik onder andere langs de Catedral y Giralda, Real Alcazar en Plaza Espana.

Plaza Espana

Plaza Espana

Het staat in het zuiden van de oude stad vol met monumentale gebouwen en je kan ook merken dat het hier meer ingericht is op toeristen. Je vind hier bijvoorbeeld verschillende Starbucks vestigingen, paardenkoetsen voor rondritjes en veel tapas restaurants. Ik gedraag mij dan ook maar als de standaard toerist en eet een lekkere tapa met een biertje erbij, bij twee verschillende restaurants. Het blijft nog wat op de gok bestellen vanwege het Spaans, maar dan is de verrassing het grootst…

Sevilla

Sevilla

Helaas zijn ook in Sevilla op zondag alle winkels de gehele dag dicht. Hou je van winkelen, dan is dit wel iets om in de gaten te houden voor een stedentrip naar Sevilla. Wél zijn de barretjes hier open en staat men in grote getale drankjes te drinken midden op de pleinen. Sevilla is ook echt een doolhof heb ik gemerkt. Zo was ik een kwartiertje aan het lopen en probeerde ik dit enigszins op het gevoel doen om te voorkomen dat je elke 50 stappen op je kaart moet kijken of je nog goed gaat. Echter wat blijkt… ik sta ineens weer voor de ingang van het hotel! Het navigeren wordt ook wel wat moeilijker gemaakt omdat veel kruisingen een aparte naam hebben voor de kruising (plaza) en dat de straten van de kruising ook weer een naam hebben. Je zit dus je dus constant te verkijken op de naam. Ook zijn de straten kris-kras aan elkaar verbonden, het zijn geen rijtjes of blokken van een vaste lengte of vorm.

Menu de dia

Menu de dia

Ik sluit de dag wandelen langs de bezienswaardigheden van Sevilla af met een menu de dia (dagmenu) in het authentieke restaurantje Rinchon de San Eloy. Alle muren zijn hier tot 1,5 meter hoogte betegeld met de zo kenmerkende tegeltjes. Deze hebben wat weg van Delfs Blauw. Boven de tegeltjes hangen de muren vol met ingelijste posters van gebeurtenissen van tientallen jaren geleden als bijvoorbeeld aankondigingen van stierenvechten. Ik betaal hier 7,50 voor een bord paella, een bord patat met karbonade (chuletas con patatas fritas), brood en cola. Dat zijn nogeens prijzen!

Dag 10: Naar Sevilla, de warmste stad van Spanje
Dag 12: El Rocio en National Park Donana