Vandaag vertrek ik naar een van de warmste steden van Europa, Sevilla. De gemiddelde temperatuur in Sevilla is hoger dan welke andere stad in Europa dan ook. Dit klimaat komt mede door de lage ligging, slechts 20 meter boven zeeniveau. Maar eerst moet ik uitchecken uit mijn hotel Hostal Rural Molino Del Bombo in Aracena. Dit gaat weer enigszins hectisch, de beheerster heeft om de een of andere reden stress maar ik krijg niet door waarom. Het heet overigens een hostel, maar het verschilt in dit geval niet van een hotel – je hebt gewoon een eigen kamer en badkamer.

Eenmaal geregeld, gaan de spullen in de huurauto en zeg ik Aracena gedag. Onderweg naar Sevilla heb ik de CD Just Be van Tiesto op staan en zit ik eens wat beter te luisteren naar de tekst van het nummer. Eigenlijk is het best enigszins van toepassing op mij. Het is het laatste half jaar een rare tijd geweest en deze vakantie had ik echt even nodig om te ontstressen en mezelf een break te gunnen. Een stukje uit de tekst;

flying on planes to exotic locations
won’t teach you how you really feel
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
just be

Mijn ontbijtplekje

Mijn ontbijtplekje

Het is net iets meer dan een uur rijden naar Sevilla. Onderweg stop ik nog even om het ontbijt te nuttigen; een zelf in elkaar geflanst broodje met seranoham. Uiteindelijk kom ik rond 12 uur aan in de stad en begint de uitdaging om de huurauto kwijt te raken. Dit blijkt verrekte lastig te zijn. Ik zie wel parkeergelegenheid, maar dit kost 87,50 per dag. Dat is meer dan ik voor 2 dagen hotel betaal, dus dat doe ik natuurlijk niet! Na ruim drie kwartier rondrijden ben ik het helemaal zat en besluit ik maar een stukje uit de binnenstad te rijden. Daar is voldoende gratis parkeerruimte voorhanden en daar zet ik maar mijn huurauto neer. Vervolgens pak ik de eerste de beste bus die richting centrum rijdt en stap ik uit op een punt waarvan ik mij enigszins kan herinneren dat dat ik de buurt was van het hotel. Vervolgens navigeer ik met hulp van Google Maps op m’n iPhone het laatste stukje naar het hotel. Ik heb namelijk nog geen plattegrond van de stad, dus gaat het nu even wat lastiger. Uiteindelijk kom ik dan toch, na zo’n beetje twee uur rijden, bussen en lopen, bij het hotel.

Hotel Dona Lola

Hotel Dona Lola

Mijn hotel in Sevilla, Hotel Dona Lola, is recent geopend en is het budget-zusje van een 50 meter verderop gelegen 4 sterren hotel. Er is in mijn hotel geen receptie, ik moet dan ook inchecken bij het andere hotel. Met één kaart open je de voordeur en de deur van je kamer. De kamer ziet er prima uit. Ik heb voor ’t eerst daadwerkelijk een eenpersoonsbed, maar alle faciliteiten zijn er verder. De douche is lekker ruim en het ziet er verder fris en verzorgd uit. Wat mij wel opvalt bij bijna alle hotels, is dat er altijd wel wat kleine dingen loszitten, lampen die stuk zijn of afwerking die net niet helemaal netjes is. Zo schijnt het erg moeilijk te zijn om een douchekop-houder op de juiste hoogte te hangen én ervoor te zorgen dat het ding strak tegen de muur zit. Vaak moet je dan ook bijna plat tegen de muur gaan staan om ook maar iets van de stralen op te vangen. In dit hotel is dit wel in orde, alleen zitten de toiletrolhouder en de handdoekhouder zo los dat ik ze al van de muur getrokken heb. En dat terwijl het een kwestie is van schroefje vastdraaien – klaar. Ook de van glas gemaakte kast is geniaal. De bevestigingstechniek die hiervoor gebruikt is; acrylaatkit. En verder niets. Zelfs ik weet dat kit daar niet voor bedoeld is 😉 Resultaat; hier en daar zijn planken doorgezakt. Maar goed verder heb ik niets te zeiken over dit hotel, ik kan het eenieder aanraden.

Oude stadsmuur van Sevilla

Oude stadsmuur van Sevilla

Het is vandaag heerlijk warm, wat ik al merkte toen ik met een volgepakte rugzak, lange broek en jas aan het hotel zocht. de temperatuur steeg naar zo’n 26 graden. Oftewel, voor de eerste keer van de vakantie kan ik een korte broek aan. Ik ben nog wel de enige op straat in korte broek, maar daar heb ik geen boodschap aan. Wat luchtiger gekleed ga ik de stad verkennen. In eerste instantie lukt het mij nog niet om de schoonheid van de stad te zien. Ik vond Granada en Cordoba mooiere en schonere steden dan Sevilla. Misschien ben ik al een beetje verwend met het moois wat ik al gezien heb.

Pizza op Alameda de Hercules

Pizza op Alameda de Hercules

Uiteindelijk besluit ik om nu even niet per se alle bezienswaardige gebouwen van Sevilla af te lopen en ga ik lekker in het zonnetje zitten op een terras op het Alameda de Hercules, het oudste plein van de stad. Aan dit langgerekte plein van zo’n 500 meter lang liggen een stuk of 15 restaurants. Ik kies voor een een Italiaans restaurant en ga voor een overheerlijke pizza.

Aan het einde van de avond zoek ik weer de warmte op in een sauna. Onderweg terug van de sauna naar het hotel, haal ik nog een ijsje bij de Italiaanse ijssalon – ook aan Alameda de Hercules.

Dag 9: Iberico ham uit Sierra de Aracena
Dag 11: Sevilla bezienswaardigheden