In mijn vorige blog schreef ik het al; zorg ervoor dat je al een volgende vakantie hebt geboekt voordat je op vakantie gaat. Zuid-Korea begint al snel dichterbij te komen en ik kreeg zo hier en daar al vragen van collega’s en vrienden; ‘Hey Dave, heb je je volgende vakantie al geboekt’. De sociale druk werd steeds hoger ūüėČ

Afgelopen woensdag kwam er weer een juweeltje voorbij op Flynous. Wat een helden die jongens, zij weten toch wel de echte deals te spotten. Vaak moet je vertrekken vanaf een Duitse of Belgische luchthaven – of een combinatie ervan. Maar dit keer was het gewoon een retourtje vanaf Amsterdam en vanaf Rotterdam had ook nog gekund voor een paar tientjes meer.

Hawaii

Hawaii

In februari vliegen we naar Amerika. Nee, niet het vasteland. Daar vliegen we overheen, naar een tropische eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Op 5,5 uur vliegen vanaf Los Angeles. Het bestaat uit 137 atollen, waarvan 8 grotere eilanden. We gaan naar Hawaii!

Tegen het einde van de avond zagen we de Facebookpost van Flynous langskomen; Hawaii. Voor een prijs die je normaal al kwijt bent voor een retour vanaf Los Angeles en ruim de helft minder dan de reguliere¬†retourprijs vanaf Nederland. Ik stuurde Majkel snel een berichtje via Facebook. Interessant dus. Maar eeh, is Hawaii dan wel een leuke bestemming? Wij houden van dingen zien en zijn zeker geen stilzitters die onszelf een dag op het strand of aan het zwembad kunnen vermaken. Denkend aan Hawaii denk je wellicht aan volgevreten Amerikanen die zich de hele dag laten bedienen op Waikiki Beach. Het was inmiddels 01:00 ’s nachts geweest. Na wat snelle checks op internet zagen we veel mooie foto’s langskomen en blijken de eilanden een mooie diversiteit te bieden. Ja we doen het gewoon! Rond 01:30 ’s nachts was de deal rond en de tickets in de inbox. Grappig genoeg werd Majkel de volgende ochtend¬†door een collega met ‘Aloha!’ begroet en begon een van mijn collega’s met de vraag dat ze het idee van de¬†‘volgende-volgende vakantie’ wel een goede vond en kon ik niet anders dan bekennen dat die zojuist geboekt was.

We kunnen nu dus met een gerust hart naar Zuid-Korea. Alhoewel… is Hawaii niet een beetje gevaarlijk misschien?

Vulkanische activiteit op Hawaii

Vulkanische activiteit op Hawaii

 

Zuid-Korea; klimaat en beste reisperiode
Kimchi, bulgogi en ander Koreaans eten