Vandaag zijn we vroeg uit Salt Lake City vertrokken naar onze volgende bestemming. De komende dagen gaan we Grand Teton National Park bezoeken en verblijven we in Motel6 in Jackson (staat Wyoming). De temperatuur onderweg is steeds zo’n 27 graden, bijna 10 graden minder warm dan het in Salt Lake City is. Dit komt door het hoogteverschil, we rijden vandaag steeds op zo’n 2100 meter.┬áHet waait wel hard en onderweg zien we hier en daar kleine tornadotjes over het land gaan.

Het grootste gedeelte van de route (over 250 KM rechtsaf…) gaat door een uitgestrekt landschap met vrijwel alleen lage begroeiing. We hebben schitterende vergezichten en de Rocky Mountains komen naarmate we de lange doorgaande weg uitrijden steeds dichterbij.

Schitterende vergezichten die zich moeilijk op een foto laten vastleggen

Schitterende vergezichten laten zich moeilijk op een foto vastleggen

Boog van gewijen in Jackson

Boog van gewijen in Jackson

Het stadje Jackson staat vol met pittoreske houten huizen, winkels en hotels. Rond Town Square liggen souvenirwinkels, trekking shops en is ijszaak Moo’s gevestigd. We kunnen het niet laten om voor jullie het ijs grondig te testen, dus zitten we op het plein heerlijk in de zon het zelfgemaakte ijs te verorberen. Op de foto zie je een van de vier ingangen, die allen een boog van gewijen hebben. Deze worden in de bossen gevonden en zijn afkomstig van de dieren die hun gewij om de zoveel tijd verwisselen voor een nieuw exemplaar.

We lopen nog wat rond, doen boodschappen en sluiten de dag af met heerlijk eten bij Teton Thai Plate, een Thais restaurant in het centrum van Jackson.

Dag 3: Bonneville Salt Flats en Uinta National Forrest
Dag 5: Wandeling rond Jenny Lake