Smith Rock State Park

Smith Rock State Park

De Motel6 waar we nu in zitten is niet een van de betere waar we tot nu toe in gezeten hebben. Maargoed, er staat een bed en we zijn toch bijna de hele dag op pad. Na een ontbijtje verzorgd door WalMart, begonnen we aan een korte rit naar Smith Rock State Park. Op aanraden van een Amerikaan die we tegen zijn gekomen, bezoeken we dit park.

Smith Rock - Monkey Face

Smith Rock – Monkey Face

Smith Rock State Park is een rotsformatie die ontstaan is door samengesmolten vulkanisch as. De Crooked River heeft zich miljoenen jaren lang een weg gebaand door het gesteente, waadoor de mooie vormen zijn ontstaan. Bij de ingang van het park worden we gewaarschuwd voor poema’s en ratelslangen.

Adelaars bij Smith Rock

Adelaars bij Smith Rock

Wij volgen de Misery Ridge Trail naar de top van Smith Rock. Dit is een wandeling van slechts een kilometer in lengte, maar met een continue steiging van 20%. Het was dan ook de “most difficult” route. Eenmaal op de top aangekomen en niet te zijn aangevallen door echte beesten, zien we de Monkey Face. Dit is een hoge staande steentoren met op de top een steen die lijkt op de kop van een aap.

Op de top van de berg van Smith Rock State Park lunchen we met een schitterend uitzicht op Mount Bachelor, de Three Sisters en Mount Washington. Er zijn vervelendere plekken te bedenken…

Mount Washington

Mount Washington

Dave bij The Cove Palisades State Park

Dave bij The Cove Palisades State Park

We lopen via de 4KM lange Mesa Verde en River Trail weer naar de parkeerplaats en gaan verder naar The Cove Palisades State Park. dit park ligt op een half uurtje rijden en geeft spectaclulaire views op de Crooket River die via bochten en afsplitsingen een weg baant door het landschap. Ook hier weer zien we veel adelaars vliegen en horen ze voorbij scheren door de lucht. In dit park zijn niet echt wandelingen uitgezet, dus we doen het met een paar uitkijkpunten.

De volgende stop is Peter Skene Ogden State Scenic Viewpoint; een serie van drie dicht bij elkaar geplaatste bruggen over de Crooked River. De oudste brug is meer dan 100 jaar oud. Pas hier wel op voor je hondje… (zie foto’s)

Het is inmiddels weer avond en onderweg stoppen we bij Olive Garden voor eten. Morgen gaan we een lange reis maken naar Reedsport, via Crater Lake.

Dag 13: John Day Fossil Beds National Monument
Dag 15: Crater Lake National Park en watervallen