Crater Lake National Park

Crater Lake National Park

Vandaag hebben we weer een lange rit voor de boeg, met onderweg een aantal bezienswaardigheden. We rijden van Bend naar Reedsport, via Crater Lake National Park. We hadden nog de Lava River Coves willen gaan bezoeken, net onder Bend, echter is deze vandaag pas vanaf 9 uur open en dan willen we al een eind op weg zijn. De totale rit duurt al een uur of 5. Aangezien we al in Craters of the Moon National Monument and Preserve geweest zijn, laten we deze aan ons voorbij gaan. Het blijft uiteindelijk toch moeilijk om keuzes te maken, je wil eigenlijk alles zien!

We hebben niet zo’n moeilijk afscheid van dit minste hotel van onze vakantie – tot nu toe. We knutselen nog even ons eigen ontbijt in elkaar, gooien de koffers in de auto en om half acht rijden we Bend uit. Na een kleine 2 uur rijden, komen we aan bij Crater Lake National Park. Dit park bestaat uit een gigantische vulkaanische krater die nu gevuld is met zeer helder donkerblauw water met een diepte van 1.200 meter – een van de diepste meren ter wereld. De rand van de krater is tussen de 2.100 en 2.400 meter hoog en een groot gedeelte van het jaar bedekt met sneeuw.

Sneeuw in Crater Lake National Park

Sneeuw in Crater Lake National Park

Bij aankomst bij Crater Lake National Park was het ons nog niet duidelijk of alle wegen rond het meer al begaanbaar zijn door de sneeuw. In dit gebied kan in een winterseizoen (sep – jun) zo’n 15 meter sneeuw vallen en gemiddeld sneeuwt het 98 dagen per jaar. Bij het aan komen rijden zien we al hier en daar sneeuw liggen en naarmate we steeds hoger rijden, worden de bergen sneeuw ook steeds hoger. Langs de weg ligt het hier en daar tot een meter of 3 hoog opgeschoven.

Crater Lake

Crater Lake

The Pinnacles

The Pinnacles

Het uitzicht over de krater is schitterend. Het water is diep-blauw en steekt mooi af bij de witte sneeuw. Binnen de krater zijn twee andere kraters gevormd, waarvan er eentje onder water ligt. De andere is zichtbaar; Wizard Island. Na even te hebben genoten van het uitzicht en een kort bezoekje aan de giftshop, rijden we verder naar The Pinnacles. Dit zijn 60-90 meter hoge stenen torens ontstaan zijn door versteend vulkanisch as. Deze torens zijn los komen te staan door het eroderen van de losse grond er omheen door wind, regen en vrijkomend gas. Helaas echter is de weg naar The Pinnacles nog niet sneeuwvrij gemaakt en kunnen we hier geen kijkje nemen. Bij een wandeling over een van de trails in het park, zien we wel een paar pinnacles staan.

Na Crater Lake National Park vervolgen we onze weg naar Reedsport, via de weg langs de Umpqua rivier. Deze rivier wordt gevoed door diverse watervallen uit de dicht beboste bergen. We bezoeken er enkele…

Watson Falls

Watson Falls

Toketee Falls

Toketee Falls

Waterkrachtcentrale bij Toketee Falls is lek...

Waterkrachtcentrale bij Toketee Falls is lek…

Na een lange dag met veel gezien te hebben, komen we aan in Reedsport aan de kust van Oregon. Na een snelle hap bij de Dairy Queen houden we het voor gezien!

Dag 14: Smith Rock en The Cove Palisades State Park
Dag 16: Oregon Dunes en Pacifische kust