De dag begon voor ons vroeg vanwege de jetlag. Daarom stonden we al om 07:00 koffie te tappen bij de lobby van ons motel, waarna we via een blokje om lopen bij de SubWay om de hoek een broodje hebben gegeten. De volgende stop is de WalMart voor de nodige inkopen als frisdrank, water, fruit etc. Daarna zijn we onze laptop op gaan halen bij BestBuy en zo waren we alweer rond een uur of 10 terug in onze kamer om de sight-seeing uit te stippelen.

Mormoonse tempel

Mormoonse tempel

Vandaag staat de stad op de planning. Salt Lake City staat bekend als de stad waar de hoofdzetel van de Mormonen is gehuisvest. Het meest aansprekende hiervan is de Mormoonse tempel The Church of Jesus Christ of the Latter Day Saints. Dit imposante gebouw wordt omringd door kleinere kerken en gebouwen van de Mormoonse kerk. Toen wij over Temple Square wandelden, zagen we diverse bruidsparen foto’s maken en gasten zich verzamelen rond de kerk. Het is overigens wel de vraag of het ritueel voor bruidegom de eerste keer is, want in de oude Mormoonse traditie bestaat er polygamie.

Utah State Capitol

Utah State Capitol

Een ander imposant gebouw, is het Utah State Capitol (provinciehuis). Dit gebouw staat op een heuvel net buiten het centrum van de stad en heeft een statige uitsraling. Raar genoeg was er zo goed als geen activiteit rond het gebouw, totdat er 5 bussen met toeristen arriveerden dan 😉 Tegenover dit gebouw staat de oude City Hall (stadhuis), die tegenwoordig dienst doet als informatiecentrum. In het centrum van de stad staat de huidige City Hall, die we mooi vanaf de nieuwe bibliotheek konden fotograferen.

Salt Lake City Olympic Oval

Salt Lake City Olympic Oval

Later vandaag hebben we de Olympic Oval bezocht, de schaatsbaan van de Olympische Winterspelen van 2010 in Salt Lake City. Op de foto’s zie je de wereldrecords van Sven Kramer die hij in deze hal heeft gereden.

We eindigen de dag met een Amerikaanse cuisine bij Denny’s. Ietwat teveel naar binnen gewerkt lopen we weer terug naar het hotel en geven we ons op een gegeven moment maar over aan de jetlag. Morgen weer een nieuwe dag!

Dag 1: Schiphol, Atlanta, Albuquerque, Salt Lake City
Dag 3: Bonneville Salt Flats en Uinta National Forrest