Downtown San Francisco vanaf Buena Vista Park

Na een korte stop bij Abercrombie & Fitch en Nordstrom in het Westfield San Francisco Centre, pakken we een tram richting Castro. Vanuit hier gaan we lopend naar Buena Vista Park omdat we geen zin hebben om lang te wachten op de bus. Het is een flinke wandeling en ook behoorlijk de berg op. Maar de aanhouder bereikt zijn eindpunt; de 175 meter hoge top van Buena Vista Park. Vanaf de top van dit park heb je schitterend uitzicht over de stad en over de Golden Gate Bridge die vandaag bijna in zijn geheel in de wolken schuil gaat. Alleen het topje van de brug reikt nog een stukje boven de wolken.

Golden Gate Bridge gezien vanaf Buena Vista Park

BBQ Pork Loin & Cheese Sandwich

BBQ Pork Loin & Cheese Sandwich

vanaf Buena Vista Park lopen we weer de berg af, richting het Golden Gate Park. Onderweg lopen we langs schitterende Victoriaanse huizen en gezien het lunchtijd is, zoeken we naar wat te eten. We worden aangeraden om naar The Pork Store Cafe te gaan, een eetcafe midden in de winkelstraat van de hippe Haight wijk. Gadgets, peace-symbolen, wierrook, waterpijpen, uitgaanskleding en een gigantische (2e hands) platenzaak vind je hier. Bij The Pork Store Cafe staat ook weer een rij mensen te wachten, maar we kunnen redelijk snel naar binnen. We eten hier weer een heerlijk broodje geroosterd vlees en zijn het eens met de goede beoordeling.

Victoriaanse huizen in het Haight District

Laaghangende wolken aan de rand van de stad

Aan het einde van de straat begint Golden Gate Park, volgens The Lonely Planet de #1 bezienswaardigheid van San Francisco. Dit park is als wat Central Park voor New York is, het park van deze stad. Het is overigens een kwart groter dan Central Park. Een van de highlights vinden wij het museum, wat ook toegang geeft tot het op 9-verdiepingen hoog gelegen uitzichtpunt. Hier heb je een 360-graden uitzicht zonder obstakels, over de gehele stad. Na wat kiekjes, gaan we verder het park door richting Strawberry Hill. We hebben het even gehad met de bergen, dus we lopen er omheen.

Dutch Windmill in Golden Gate Park

Toch blijft het maar een park en we zijn het niet met The Lonely Planet eens dat dit #1 is. Er zijn zoveel interessantere bezienswaardigheden in San Francisco. We nemen halverwege het park de bus richting het einde van het park, het strand aan de oceaan. Hier staan ook twee windmolens die vroeger dienden om grondwater het park in te pompen. Rond de Dutch Windmil ligt een tulpentuin die geschonken is door Koningin Wilhelmina.We lopen we even over het strand voordat we weer de bus terug nemen richting Castro.

Trammetje komt aan bij Castro

In San Francisco vind je diverse wijken waar veel mensen wonen met dezelfde achtergrond. Zo heb je Little Italy, China Town, Japan Town, een Joodse en Russische gemeenschap en is The Castro de homowijk. De straat Castro is de straat waar je alle winkels, bars en cafe’s vindt. Een wandeling door deze straat is al een belevenis an sich. Zo moet je niet gek staan te kijken als je een man rond ziet lopen met enkel een haarband om… zie de fotocollectie 🙂

Osha Thai Noodle Cafe

Het is alweer avond en we hebben zin in ijs, dus zoeken we de dichtstbijzijnde ijszaak op via de Tripadvisor iPhone App. Na een kwartiertje lopen komen we aan bij Bi-Rite Creamery & Bakeshop, maar blijkt dat er bij deze zaak gewoon een mannetje of 50 wachtenden voor ons zijn, netjes in een lange rij op de stoep. We kijken nog een keer op de app en zien dat dit #1 van 2.900 restaurants is in San Francisco. IJs zo lekker dat je er een uur voor in de rij moet staan bestaat wat ons betreft niet, dus het wordt maar weer een McFlurry.

Vanavond gaan we voor ons laatste avondmaal op herhaling eten bij de Osha Thai Noodle Cafe omdat het toch wel erg goed was. En ook vandaag laten ze ons niet in de steek…

Dag 23: San Francisco