WalMart Supercenter

Ik had gisteren de wekker ingesteld om op 08:00 af te gaan. Echter was ik al om 07:00 wakker en ben ik er maar meteen uit gegaan. Dat is een van de effecten van naar het westen vliegen; je bent de eerste dagen steeds vroeg wakker. Ook al ga je laat naar bed, je bioritme stelt zich pas na een aantal dagen bij aan de nieuwe situatie. Tegen 08:00 was ik ondertussen gedoucht en gepakt in de auto, klaar voor de rit naar Ocala.

Dairy Queen rulezz

Ocala is niet zo heel ver van Orlando. Volgens de routeplanner is het maar een klein anderhalf uur rijden. Het is opvallend hoe snel je van het centrum van de gekkigheid van Orlando weer in een rustige wereld belandt bent. I-drive, zoals International Drive in Orlando genoemd wordt, is het centrum van vele hotels, uitgaansgelegenheden, souvenirwinkels en heel veel eetgelegenheden. Mijn hotel Econolodge ligt aan I-drive. Eenmaal een stukje weg van Orlando begint het landschap te glooien. Dat is voor het eerst dat ik dat in Florida zie, het stuk ten zuiden van Orlando is net als Nederland; zo plat als een dubbeltje. Boven Orlando lijkt het nu meer op de Utrechtse Heuvelrug.

Eenmaal in de buurt van Ocala stop ik eerst bij een WalMart Supercenter om een belegd broodje te halen. Alhoewel je dat “je” wel weg kan laten, het is bijna 30 cm aan brood en daarmee heb ik zowel mijn ontbijt als lunch gescoord. Met een blikje cola erbij is het helemaal compleet.

Alexander Springs

Ik ben naar Ocala gegaan omdat ik op Google Maps zag dat er een groot Nationaal Park is bij deze plaats. Bij de eerste entree van het park, Alexander Springs, ga ik naar binnen. Het blijkt dat dit een combinatie van een campeerterrein en spring is waar je kan zwemmen. In deze regio heb je heel veel van dit soort springs, dit zijn plaatsen waar grondwater naar boven komt en waar het dus net gezuiverd is door de kalksteen waar het water doorheen gedrukt is. Het water is hier heel erg helder en er is een gedeelte afgezet waar gezwommen mag worden. Echter is het erg druk met schreeuwende kinderen dus ik heb helemaal geen zin om daar tussen te gaan zwemmen. Er is een korte boardwalk die ik afloop, maar verder weinig gelegenheid voor een wat langere, mooie wandeling zonder dat je het gegil van de kinderen nog op de achtergrond kan horen. Ik ga daarom na de korte boardwalk weer een stukje verder.

Rainbow Springs

Het blijkt dat Ocala National Forest is opgedeeld in stukken waar je steeds weer apart voor moet betalen om toegang te krijgen. Dan ga je dus ook niet even overal kijken of het er goed wandelen is. Daarom ga ik door naar Rainbow Springs, een stukje boven Ocala in Dunnellon. Dit park was ooit in de 30-er jaren een ware attractie met een kleine dierentuin, kabelbaan, boten etc. Ook hier weer kan je zwemmen in de waterbron en wordt er veel gebruik van gemaakt door kinderen. Wel kan je hier een leuke, afwisselende, wandeling maken langs de oude dierentuin, vlindertuin, het bos met naaldbomen en een open vlakte. Maar om echt van de omgeving, het super heldere water te genieten, moet je denk ik de kano in of gaan ’tuben’. Dat laatste, dobberen in een rubberen band, heb ik nog nooit gedaan maar schijnt in deze regio veel gedaan te worden. Kanoen wil ik sowieso nog een keer gaan doen deze vakantie maar moet ik nog even kijken waar en wanneer precies.

Lekker toetje

Na de wandeling in Rainbow Springs ga ik richting Pasta Faire in Belleview, een Italiaans restaurant. Afgelopen week heb ik via Groupon een waardebon gekocht van $15 voor $7. Het grappige is dat ik ook die $7 niet betaald heb, omdat Groupon mij een $20 tegoedbon had gestuurd. Ik heb dus gratis geld gekregen en jullie weten dat ik daar van hou 🙂 Ik heb vanavond dus lekker de Italian Ride Of Your Life gegeten en een Tiramisu.

Na het eten heb ik vanuit de auto mijn volgende hotel gereserveerd. Aangezien ik Ocala wel weer gezien heb, kies ik voor Gainesville. Klinkt een beetje als Gayville maar dat schijnt ook weer mee te vallen 😉 Via Priceline bied ik een aantal keren en uiteindelijk heb ik voor $44 all-in een nachtje in de Extended Stay America. Normaal kost dit hotel $62 dus dat bieden via Priceline werkt wel leuk. Dit hotel heeft kamers met een klein keukentje erin en is, wat de naam al zegt, bestemd voor als je wat langer zou willen blijven.

Dag 3: Universal pretparken the sequal
Dag 5: Tuben in Ichetucknee Springs