Vlag van Zuid-Korea

Vlag van Zuid-Korea

Ik zeg altijd dat je je volgende vakantie al geboekt moet hebben voordat je op vakantie gaat. Op die manier ga je heerlijk op vakantie. Je weet dat hij eindig is, maar ook dat je daarna meteen weer kunt aftellen. Soms is het best wel zoeken, maar vaak komt hij ook ineens aanwaaien.

Met Alitalia naar Zuid-Korea

Met Alitalia naar Zuid-Korea

Een paar maanden geleden kwam er ineens een extreem goede aanbieding voorbij op Facebook. De site Flynous had een ticket gespot van Alitalia naar Zuid-Korea. Ik had nog geen idee wat Zuid-Korea te bieden heeft, dus ging ik snel even wat plaatjes kijken op Google Images. En dat zag er wel erg leuk en mooi uit. Én avontuurlijk, want standaard Zuid-Korea rondreizen vind je nauwelijks in de Nederlandse reiswinkels. Op dat moment was mijn vriend Majkel aan het boarden voor zijn vlucht van New York naar Los Angeles. Het ideale moment om een onverwacht idee voor te leggen. Ik had niet veel overtuigingskracht nodig om hem ‘ja’ te laten zeggen. En zo beslisten we in een kwartiertje om drie weken naar Zuid-Korea te gaan.

De enige voorwaarde van de deal was dat je óf moet vertrekken vanuit Schiphol en terug aankomen op Brussel. Óf andersom. Na wat gepuzzel kwamen we uit op een erg gunstige deal.

Zuid-Korea is voor de Nederlandse toerist onontgonnen gebied. We gaan jullie tijdens onze vakantie beetje bij beetje kennis laten maken met het land via deze blog.

We zijn al druk aan het plannen van things to see & do en houden alle punten bij op een Google Map. Deze wordt continu automatisch geupdate:

Zuid-Korea; klimaat en beste reisperiode