De verleidingen van Tokyo

Hoe ontbijten Japanners?

We worden na de eerste nacht al vroeg wakker. Of het komt door de vroege zonsopgang (en dus licht in de kamer) of de jetlag blijft onduidelijk. Waarschijnlijk door honger gedreven komt gelijk een vraag opborrelen. Hoe ontbijten Japanners eigenlijk? Is het nog heel traditioneel met een miso soep en rijst of toch meer westers?

We started our #Tokyo day with fish for breakfast at the fish market. 👍🐠

Een foto die is geplaatst door Dave Verzijl (@daveverzijl) op

Tsukiji Fish Market

We gaan profiteren van het vroeg wakker zijn en besluiten richting de Tsukiji fish market te gaan. Onderweg zullen we dan wel iets te eten tegenkomen. De metro brengt ons rechtstreeks naar de plaats van bestemming nabij de haven. Ondanks het vroege tijdstip, het is nog voor 9u, is er al veel volk op de been. In de smalle straatjes nabij de fish market (handel) worden de verse tonijnen versneden tot hapklare blokken. Sashimi met een dikke plak tonijn is de lokale favoriet. Verleid door de heerlijke geur en de blik van super verse vis is de keuze snel gemaakt: Wij ontbijten met vis. We starten met een gefrituurd vispannenkoekje, een soort vis tempura en gegrilde aal en inktvis op een stokkie.

Met een ferry varen we over de rivier richting het stadsdeel Asakusa. De grootste bezienswaardigheid hier is de Sensoji tempel. Het is zondag en dat is goed te merken. Het is erg druk bij deze boeddhistische tempel, waar vreemd genoeg geen boeddhabeelden te vinden zijn. We horen een geluid alsof er met dobbelstenen gegooid wordt, maar dat zijn mensen die bezig zijn het trekken van Omikuji gelukskoekjes. Dave ‘waagt ook een gokje’. Hoet gaat dat:

– Schudt te koker terwijl je iets wenst
– Haal een stokje uit de koker en onthoudt het nummer.
– Haal een Omikuji geluksbriefje uit de overeenkomende lade
– Neem het briefje mee naar huis, behalve als het tegenspoed geeft, knoop het dan om een stok.
– Goed of slecht, je hebt altijd invloed op je eigen toekomst 🙂

Na een uurtje in de Narita Express en een klein stukje met de metro, kwamen we aan in ons hotel in Tokyo. Inmiddels hongerig geworden zijn we voor tempura gegaan bij Tendo Tenya.

Laatste bestemming vandaag is de wijk Shinjuku die bekend staat als entertainment district (ook 18+ ;-)). Het immense treinstation is het drukste ter wereld met meer dan 2 miljoen reizigers per dag en ook behoorlijk druk.

Shinjuku, Tokyo, Japan
Aangekomen in Tokyo
UNESCO Werelderfgoed in Nikko