Vandaag heb ik een relaxdag op de planning staan. Geen plannen gemaakt, hoef nergens persé te zijn vandaag en ik ga genieten van ‘niets’ doen.

Jif op brood; typisch Amerika

Jif op brood; typisch Amerika

De dag begint met een koffie en een boterham Jif (zo heet pindakaas hier) en ik check m’n mail en het nieuws. De tijd vliegt, mede door een prettig Skype gesprek met Nederland. Het wordt nu toch wel tijd om even naar buiten te gaan… en in het zwembad te springen. Het water is op een lekkere temperatuur om af te koelen van de warme zon. Uiteraard ben ik de enige die er gebruik van maakt, de andere bewoners zie ik bijna nooit in het zwembad.

Het is inmiddels alweer middag geweest en ik douche en kleed me aan. Ik moest toch nog wat doen, namelijk even naar de makelaar in Fort Myers om een formulier te tekenen. Ze belde nog waar ik bleef, maar heb maar niet uitgelegd dat het vandaag mijn relaxdag is en ik dan niet aan verplichtingen en strakke planningen doe. Tegen een uur of 4 kom ik aan bij de makelaar, nadat ik m’n Red Box DVD heb ingeleverd bij een 7Eleven en een nieuwe, Iron Man 2, heb opgehaald.

Bij de makelaar hoor ik wat verhalen aan van de secretaresse die in april weer naar Nederland op vakantie gaat. Ze laat haar schema zien en ik ben tevreden dat ik meer dan alleen Amsterdam zie staan. Na een minuut of 5 probeer ik beleefd een einde te maken aan haar verhaal, ik wil namelijk nog even langs Edison Mall, een shopping center vlakbij.

Edison Mall - Fort Myers

Edison Mall – Fort Myers

Bij Edison Mall ga ik op verkenning bij Sears, Macy’s, JC Penney. In het winkelcentrum maak ik nog een paar foto’s en ineens komt er een meisje naar mij toelopen; “Did you just take a picture of us?” waarop ik ontkennend reageer. Ik had ze uberhaubt nieteens gezien. En of ik even de foto wilde laten zien. Gezien ik dat niet van plan was, vond ik mijn reactie voldoende en loop ik weer verder.

For Your Entertainment (FYE)

Vervolgens loop ik door de fye (For Your Entertainment), een soort Free Record Shop, en kom ik haar weer tegen. Ze vraagt mij wederom de foto te laten zien omdat ze niet gefotografeerd wil worden “I am under legal age, if you took a photo I will report you”. Enigszins geirriteerd reageer ik met “Report me for doing what?”. Maar omdat ik geen zin heb in gedoe kijk ik toch even naar de foto en staat ze er in de verte inderdaad op. “If it makes you feel better, I will delete it.” en ik delete de foto. Wat een gedoe om niks weer – en vraag maar niet wat voor type persoon het was – inderdaad, degene waar je het van verwacht.

Publix

Enigszins verder lopend met het gevoel alsof ik steeds aangekeken word, reken ik een paar cd’s af en loop ik weer verder. Bij Aeropostale koop ik nog een leuk shirt en eenmaal in de auto zie ik dat het alweer half 7 is. De tijd vliegt! Onderweg naar huis stop ik even bij de Publix voor vers brood en iets lekkers voor bij de koffie. Eenmaal thuis aangekomen maak ik Chinese Mie met als hoofdingredient rijst. Jaja, hier is alles mogelijk! 🙂

Vanavond ga ik lekker film kijken en nadenken wat ik morgen ga doen. Wat het is geworden, lezen jullie vanzelf weer!

SeaWorld
Lekker ontbijten