Na een dagje relaxen, vind ik het vandaag weer tijd om een stuk te gaan wandelen en om naar het strand te gaan. Ik ga daarom naar Barefoot Beach in Bonita Springs, op een kleine 40 minuten rijden van Cape Coral. Maar voordat ik vertrek, reserveer ik een overtocht voor morgen met de ferry naar Cayo Costa State Park op Bokeelia, een van de weinige nog onbebouwde eilanden van Florida.

Aeropostale - Coconut Point

Aeropostale – Coconut Point

Onderweg naar Barefoot Beach valt mij ineens een shopping center op, Coconut Point. Hier heb ik nog geen Dollars achtergelaten, dus ik besluit een scherpe bocht naar links te maken en rij langs de mooie winkels. Zo te zien staat dit complex nog niet zo lang, het ziet er allemaal nog erg nieuw en verzorgd uit. Hier blijkt ook mijn favoriete winkel TJ Max te zitten en bij Aeropostale vind ik de polo in mijn maat die ik gisteren niet in mijn maat kon vinden bij Edison Mall. Alweer een geslaagd shopmoment dus! Ik herinner mezelf dat ik onderweg was naar Barefoot Beach en verlaat snel de verleiding om te lang te blijven hangen.

Barefoot Beach

Barefoot Beach

Voordat je bij Barefoot Beach aankomt, rij je eerst door een wijk met gigantische villa’s. Nog even doorsparen en wie weet… ooit haha! Ik reken $8 af voor toegang tot Barefoot Beach en parkeer de auto. Al snel spot ik de eerste schilpad, die verscholen in een holletje weggedoken zit. Dit strand staat bekend om de vele schilpadden die op strand eieren leggen. Een vorige keer dat ik hier was, stonden er veel nesten afgeschermd op het strand om te voorkomen dat ze leeggeroofd worden of kapot getrapt. Dit keer zie ik ook een nest afgeschermd staan.

Poseren op Barefoot Beach

Poseren op Barefoot Beach

Ik loop de paar km lange trail door het gebied en geniet van de omgeving en de warmte. Het is erg rustig, op de trail kom ik bijna geen mensen tegen. Op de terugweg ga ik over het mooie, witte strand en ga ik even de zee in.

Barefoot Beach

Barefoot Beach

Op het strand ga ik een tijdje in de zon liggen en eet ik m’n brood op. Het weer is precies goed; lekker warm maar niet té en er staat een briesje. Ideaal om te verbranden, maar daar let ik op. Gezien ik geen strandmens ben en je toch niet te lang in de zon kan blijven liggen, loop ik na een uurtje weer richting parkeerplaats. Als ik richting de uitgang rij, kom ik langs de weg weer een aantal schilpadden tegen.

Op de terugweg naar Cape Coral kom ik een bordje Estero Bay Preserve State Park tegen. Aangezien ik deze nog niet ken, besluit ik af te slaan en dit park te verkennen. Al snel kom ik weer een schilpad tegen, die blijkbaar niet gediend is van gezeldschap. Kop en poten gaan in en zo af en toe zie je een paar oogjes kijken of de kust al veilig is. Zodra ik uit het zichtveld sta, gaat alles weer naar buiten en begint het beest weer vrolijk te grazen. Ik laat hem verder met rust. Een stukje verder op de 2,5 KM trail kom ik er weer een tegen. Deze zet ik op de film.

Estero Bay Preserve State Park

Estero Bay Preserve State Park

Halverwege de wandelroute hoor ik geritsel bij een plas water. Het blijken meerdere kleine beesten te zijn die snel weglopen voordat ik ze in het zicht heb, maar ik kan niet goed thuisbrengen wat het precies is. Ik hou het toch maar bij wilde zwijntjes, vanwege het knorrende geluid. Omdat ik toch wil weten wat het is, sluip ik ze achterna in de bosjes, in de hoop dichterbij te kunnen komen. Helaas blijven ze verder lopen en komen ze niet terug naar de plas. Op een gegeven moment hoor ik zwaar gebrom uit de bosjes komen en lijkt het op mij af te lopen. Omdat ik niet per sé kennis hoef te maken met een boze moeder zwijn, eindig ik het avontuur en druip ik af.

Ijsjes van de Dairy Queen

Ijsjes van de Dairy Queen

Ik ga weer verder richting Cape Coral, maar eerst wil ik een ijsje! En ijsjes haal je in Florida bij de Dairy Queen natuurlijk. Een stukje verderop blijkt er een DQ te zitten en ik gebruik de drive-thru. Op de foto zie je hoe lekker het is 🙂

Een half uurtje lsater kom ik thuis aan. Het is inmiddels alweer half 8 geweest. Even snel douchen en dan pasta maken. Het smaakt weer prima, met een rosé erbij. Na het eten doe ik een tweede poging om Iron Man 2 te kijken. Gisteren kon ik mijn ogen niet open houden en heb ik alleen het eerste half uur gezien. Morgen weten jullie of ik wakker ben gebleven!

Lekker ontbijten
Vandaag niet Cayo Costa State Park