Ontbijten

Gisteren vroeg ik mij een beetje af waarom ik nou eigenlijk in Perry een hotel had geboekt. Het enige is dat het in het midden ligt tussen Gainesville en Tallahassee, maar ik had uiteindelijk best nog een uurtje verder kunnen rijden om meteen in Tallahassee aan te komen. Aan de andere kant geloof wel dat iedere plaats wel iets te bieden heeft, alleen moet je even moeite doen om het te vinden. Maar ach wat maakt het uit, ik ben nu toch in Tallahassee 🙂

Vandaag heb ik rustig aan gedaan, geen haast om snel weg te zijn, maar lekker op m’n gemak ontbijten bij de Days Inn en de koffer even reorganiseren en in de planning om eens te kijken wat Tallahassee te bieden heeft.

Mocha Iced Coffee

De weg naar Tallahassee is Ă©Ă©n lange rechte lijn vanaf Perry, maar met een en al glooiingen en veel groen aan beide kanten van de weg en weinig bebouwing. Ik zie alleen diverse stalletjes met pecan noten producten, blijkbaar wordt dat hier veel verbouwd. Zodra ik de stad binnen rij, kom ik op het idee om even wat t-shirts te kopen bij Aeropostale omdat ik er expres niet al te veel meegenomen had. Terwijl ik het al rijdend inprogrammeer in het navigatiesysteem, blijkt dat er slechts Ă©Ă©ntje in de stad is en dat die op 100 meter afstand zit van waar ik rij, in Governors Square Mall. Is dat even toevallig. Ik parkeer m’n auto en pak een paar kortingsbonnen mee die ik eerder via Bargainez heb uitgeprint. Het is een grote shopping mall en ik zie dat onder andere Macy’s en JC Penney er ook zitten.

Aeropostale

Eenmaal binnen zoek ik naar de Aeropostale winkel, maar wat blijkt….. deze is nog niet geopend. Is dat even jammer. de volgende Aeropostale zit op 127 KM afstand dus dat gaat ‘em niet worden vandaag. Bij de JC Penney slaag ik wel voor twee zomerse korte broeken en een shirt. De cassiere geeft mij nog te veel korting en uiteindelijk geef ik slechts $26 uit en heb ik $90 korting gehad. Dat zijn de betere deals!

Abercrombie

Nu dacht ik bij binnenkomst in de shopping mall iets geroken te hebben…. iets wat ruikt als….. Abercrombie. En jahoor, blijkt dat deze winkel ook in de shopping mall zit. En wat staat daar prominent op het bord buiten? Juist, 40% SALE korting, op de al afgeprijsde prijzen! Blijkt ook dat bijna de hele winkel afgeprijsd is. Oftewel ik heb eens even wat Dollars geĂŻnvesteerd in leuke shirts die in Europa normaal erg duur zijn.

Hollister

Ook het broertje van Abercrombie, Hollister, zit in deze shoppingmall. En ook hier is bijna de hele winkel 40% afgeprijsd. En ook hier vind ik weer veel leuke dingen.

Fontein bij Florida State Capitol

Fontein bij Florida State Capitol

Mijn doel van vandaag was om het centrum van Tallahassee te verkennen. That is; als die er uberhaubt is, want Amerika staat nu niet echt bekend om de bruisende stadscentra. Winkels zijn niet, zoals in Europa, geconcentreerd in een stadscentrum. Dat is ook in Tallahassee niet het geval. Het op heuvels gebouwde centrum van Tallahassee bestaat uit enorm veel kerkse gebouwen en rechtbanken en advocatenkantoren. Daarnaast is het de hoofdstad van Florida en heeft het dus ook een aantal statige regeringsgebouwen waaronder het Florida State Capitol.

Na een rondje door het centrum en een tussenstop bij een bar voor een verkoelend Coors Light biertje tijdens hun happy hour, boek ik weer vanuit de auto een hotel via Priceline. Dit keer weer een Days Inn die toehapt voor $43. Dit hotel blijkt er wel stukken beter uit te zien dan de Days Inn in Perry. In mijn kamer kijk ik naar The Voice of America terwijl ik dit verslagje aan het schrijven ben en zoek ik uit wat ik morgen wil gaan doen.

Dag 5: Tuben in Ichetucknee Springs
Dag 7: via Wakulla Springs naar Apalachicola