Vandaag de dag begonnen met een ontbijtje bij het Super8 hotel. Daarna wilde ik een extra nacht bijreserveren, maar het tarief van mijn eerste nacht was niet meer beschikbaar en dus heb ik maar een hotel iets verderop geboekt, weer een Days Inn. Dit hotel is van dezelfde hotelgroep als Super8. Uiteraard gebruik ik weer de eerder gevonden 20% kortingscode van een of ander installatiebedrijf. Zodra alles geregeld is pak ik mijn spullen en ga ik weer op pad.

Straaljager Panama City

Straaljager Panama City

De eerste stop is bij het historische centrum van Panama City Beach. Hier vind je een paar straten met oude gebouwen waarin nog lokale bedrijfjes zitten als antiekwinkels, cafe-tjes, theater en een paar restaurants. Ook vind je hier het in Nederlandse koloniale stijl gebouwde huis van Robert Lee McKenzie House, de eerste burgemeester van de stad. Aan het einde van de straat vind je de haven en een monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van 9/11. Ook staat hier een oude straaljager ‘opgebaard’. Panama City Beach heeft namelijk een militair vliegbasis. Een stukje verder bezoek ik de oude haven, waar op dat moment een marktje staat met sierraden en groenten en fruit. Vissers verkopen er garnalen en vissen aan bezoekers.

Panama City Beach

Panama City Beach

Voordat ik de volgende stop maak, bezoek ik mijn favoriete discount warenhuis TJ Maxx en scoor ik weer wat leuke kleding – waar de cassiere slechts één van de twee aanslaat. Ik zeg bonus voor Dave…. De volgende stop is Panama City Beach, dit is het barrier-eiland wat voor het vaste land ligt. Hier vind je heel veel plaatsen waar je het strand op kan en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Ik zet mijn auto langs de weg neer en loop met m’n handdoekje het strand op. Insmeren is wel erg nodig hier want de zon brand op volle kracht. Omdat ik het alsnog voel branden op m’n huid, blijf ik niet te lang liggen en hou ik het bij een klein half uurtje in de zon liggen en een half uurtje het water in. Het water is heerlijk van temperatuur. Niet te koud en niet te warm. Je kan ook een behoorlijk stuk de zee in lopen voordat het diep wordt.

Ripley Believe It Or Not

Ripley Believe It Or Not

Na het strand is het wel weer lekker om de auto in te gaan met de airco die z’n werk goed doet. Ik rij zuidwaards en zie dat hier de strandclubs en attracties zitten met glijbanen, een Ripley Believe It Or Not huis en een aantal fastfood restaurants. Bij de WalMart haal ik een belegde megacroissant en een donut als middageten. Bij de grootste strandclub van Amerika, Laveda, stop ik even om een kijkje te nemen. Hier zal het vanavond weer helemaal afgeladen zijn met party people. Helemaal aan het einde van de weg ligt het St. Andrews State Park. Dit stuk van het eiland heeft een een plaats met een stuk strand met een afgesloten zwembaai en een aantal korte trails om te wandelen. Ik peuzel hier mijn middageten op en ga kijken bij de Alligator Bay. Hier wordt het spannend als een krokodil aan het afmeren is vlak voor mijn neus. Een paar stappen achteruit leek mij wel beter. Omdat ik eerder op de dag wat verbrand ben, blijf ik verder in de schaduw want de zon is erg intens vandaag.

Vreemde vogel

Vreemde vogel

Vanavond (nacht eigenlijk) ga ik naar Club Splash. Ik had gehoord via een chat dat het dit weekend gay pride is in Panama City Beach dus dan moet ik daar natuurlijk wel even geweest zijn. Het feestje in de club blijkt echter niet erg bijzonder dus ik druip al snel weer af. Terwijl ik naar buiten loop richting mijn auto, kom ik ineens iemand tegen waarmee ik gisteren nog gechat heb. Hij komt net aangereden. We praten een tijdje en we halen professioneel het armbandje van mijn pols. De nieuwe eigenaar mag nu zonder te betalen naar binnen.. En ik dacht dat ík el cheapo was 🙂

Terwijl ik dit laatste stukje schrijf, heb ik nog een half uur om uit te checken. Ik zeg dus dag dag weer!

Dag 8: Dolfijnen en St. Georges Island
Dag 10: Ik ben weg van Florida