Baymont Inn Mobile

Baymont Inn Mobile

Vanochtend was het een mooi schouwspel van een boze klant waarbij de kamer twee keer van zijn debitcard was afgeschreven. En hier in Amerika kan alleen een manager iets doen wat buiten de standaard handelingen valt, dus werd met veel geschreeuw geƫist dat hij er binnen een half uur zou zijn. En zo geschiedde, bij aankomst van de manager bleek het al snel opgelost en kon ik weer rustig verder met mijn ontbijt van wentelteefjes, wafels en donuts.

USS Alabama

Battleship Memorial Park

Battleship Memorial Park

Vandaag ga ik als eerste naar het Battleship Memorial Park, waar de oorlogsschepen USS Alabama en de USS Drum afgemeerd liggen. Dit leek mij wel leuk om eens heel wat anders te doen. Het schip is imposant met zijn grootte, vele kanonnen en opgepoetste uiterlijk. Je kan overal komen om te kijken hoe het er nu aan toe gaat op een oorlogsschip waar indertijd zo’n 2500 bemanningsleden op meevoeren. Het schip heeft tijdens WO II geen schade opgelopen, maar zelf wel veel schepen en vliegtuigen neergehaald. Hier kan je beelden van zien in de videokamer op het schip.
Naast de USS Alabama heeft dit park ook een aantal tanks staan en een flinke collectie aan straaljagers en andere gevechtsvliegtuigen. Ik wist nieteens dat er zoveel bestonden. Ook ligt de USS Drum duikboot afgemeerd bij dit park en hier kon ik zien hoe het er onder water aan toe ging tijdens oorlogstijden. Een leuk bezoek was dit en gelukkig kon je hier en daar afkoelen in een airco want het is ook vandaag weer ruim boven de 30 graden.

Mobile, Alabama

Mobile, Alabama

Na het bezoekje aan Battleship Memorial Park, rij ik even door de binnenstad van Mobile. Ook hier weer veel mooie huizen te zien en een oud centrum en ook weer mooie, door grillige bomen overdakte straten. Maar het heeft weer veel weg van Pensacola en Panama dus ik blijf er niet te lang. Ik vertrek vandaag naar het keerpunt van mijn vakantie. Onderweg heb ik weer een paar keer dat ik dikke pakken rook langs zie trekken, net als ik in de staat Alabama ook al heb gezien. Er zijn op dit moment veel bosbranden in Amerika. Op een punt in de route staat zelfs een partij bomen in de berm in brand. Maar na een kleine twee uur rijden kom ik dan aan in…. New Orleans!! De stad die bekend staat om haar gospel- en jazzmuziek, maar ook van de overstroming n.a.v. de orkaan Katrina. In 2005 stond zo goed als de hele stad nog onder water als gevolg van de orkaan.

Bourbon Street, New Orleans

Bourbon Street, New Orleans

In New Orleans ga ik twee nachten blijven voordat ik weer terug richting Orlando vertrek. Ik heb to nu toe zo’n 1.750 KM gereden. Vanochtend heb ik via Priceline een leuk hotel kunnen scoren in hartje New Orleans, op loopafstand van French Quarter en Bourbon Street. Dit is waar het allemaal gebeurt; Bourbon Street is een lange straat met voornamelijk bars waar artesten live muziek maken. Vaak wat jaz of blues-erigs, maar ook rock kan je hier vinden en bars waar de laatste remixen van Gaga uit de speakers bonken. De diverse uitnodigingen om kunstjes van wulpse dames te bekijken, laat ik aan mij voorbij gaan.

Dag 10: Ik ben weg van Florida
Dag 12: Gokje wagen in New Orleans